Jimmy Butler 40 pontja is kevés volt a Miaminak a győzelemhez az NBA-ben

NBA: Philadelphia 76ers vs Miami Heat 2022 NBA playoffs,2022 NBA Semifinals,Miami Heat,NBA 2022,Philad Horizontal
PHILADELPHIA, PA, USA - MAY 8: Tobias Harris of Philadelphia 76ers and Jimmy Butler, Bam Adebayo of Miami Heat in action during NBA semifinals between Philadelphia 76ers and Miami Heat at the Wells Fargo Center in Philadelphia, Pennsylvania, United States on May 8, 2022. Tayfun Coskun / Anadolu Agency (Photo by Tayfun Coskun / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
A Dallas Mavericks és a Philadelphia 76ers is győzött otthon főcsoport-elődöntőjében az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásának negyedik mérkőzésén, így mindkét csapat egyenlített párharcában.

A Miami Heat ellen küzdő Philadelphia legjobbjának James Harden bizonyult 31 ponttal, míg a másik oldalon Jimmy Butler nyújtott extrát, de 40 pontja is kevés volt a sikerhez. A 32 éves klasszis az előző meccsen is kiemelkedett a mezőnyből 33 pontjával, de a társak ezúttal sem tudtak igazán felnőni hozzá, így a Miami a korábban megszerzett 2-0-s előnyét elveszítette a párharcban.

A Dallast ezúttal is Luka Doncic vezette győzelemre a Phoenix Suns ellen, a szlovén világsztár 26 ponttal, 7 lepattanóval és 11 assziszttal járult hozzá a sikerhez.

Az ellenfélnél a 35 pontig jutó Devin Booker teljesítményét lehet kiemelni, ám a csapat rutinos klasszisa, Chris Paul ezúttal rendkívül halvány volt, csak 23 percet tölthetett a parketten és mindössze 5 pontot dobott.

Eredmények:
Rájátszás, főcsoport-elődöntők:
Nyugati főcsoport:
Dallas Mavericks-Phoenix Suns 111-101
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-2

Keleti főcsoport:
Philadelphia 76ers-Miami Heat 116-108
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-2