Vágólapra másolva!
A Boston Bruins 4-2-re legyőzte a Carolina Hurricanes csapatát az NHL rájátszásának első fordulójában. A hazai drukkerek kirobbanó örömét Joe Foeley, a liga egyik hivatalos megfigyelője bánta.

Foley azonnal a földre terült, amint rászakadt a nagy tábla plexi, majd előbb a két csapat edzői, a játék megállítása után pedig maguk a hokisok is oda siettek, hogy megnézzék jól van-e. Beszámolók szerint nem vesztette el az eszméletét, de további kivizságásra egy bostoni kórházba szálltották.

Ami a meccseket illeti: Bostonban Brad Marchand egy góllal és két gólpasszal járult hozzá a hazai sikerhez, az újonc kapus, Jeremy Swayman pedig 25 védést mutatott be.

A Toronto egyik vezére is a kapus, Jack Cambell volt, aki 32 lövést hárított a címvédő Tampa Bay Lightning otthonában, és oroszlánrészt vállalt a győzelemből.

A Minnesota Wild a St. Louis Blues, az Edmonton Oilers pedig a Los Angeles Kings vendégeként nyert kiütéssel, előbbi csapat öt, utóbbi nyolc gólt szerzett. Az Oilersben Evander Kane mesterhármast ért el, Ryan Nugent-Hopkins és Zach Hyman pedig két-két gólt ütött.

Eredmények:
Rájátszás, főcsoport-negyeddöntők:
Keleti főcsoport:
Tampa Bay Lightning-Toronto Maple Leafs 2-5
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-1, a Toronto javára.

Boston Bruins-Carolina Hurricanes 4-2
A párharc állása: 2-1, a Carolina javára.

Nyugati főcsoport:
St. Louis Blues-Minnesota Wild 1-5
A párharc állása: 2-1, a Minnesota javára.

Los Angeles Kings-Edmonton Oilers 2-8
A párharc állása: 2-1, az Edmonton javára.