Az egyik legnagyobb NBA-sztárt honosíthatják az olimpiára a franciák

Philadelphia 76ers v Charlotte Hornets GettyImageRank2 SPORT BASKETBALL NBA
CHARLOTTE, NC - MARCH 06: Joel Embiid #21 of the Philadelphia 76ers reacts after a play against the Charlotte Hornets during their game at Spectrum Center on March 6, 2018 in Charlotte, North Carolina. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Streeter Lecka/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Joel Embiid NBA-sztárral erősítene a 2024-es párizsi olimpiára a házigazda francia férfi kosárlabda-válogatott.

A tengerentúli szezonban az év legjobbja-cím egyik várományosa Kamerunban született, 2017-ben nevezték is az Afrika-bajnokságra, de végül nem lépett pályára a nemzeti csapatban. Szerdán aztán kiderült, hogy kérvényt nyújtott be a francia útlevél megszerzéséért.

Joel Embiid honosításán dolgoznak a franciák Forrás: AFP/2018 Getty Images/Streeter Lecka

"Megkezdte a honosítási eljárást, és szeretne játszani a csapatban" - erősítette meg a 2018-ban Európa- és NBA-bajnokként visszavonult Boris Diaw, aki a Levallois klubelnöke és a francia szövetség tisztségviselője.

A 213 centis Embiid jelenleg a keleti főcsoport elődöntőjében szerepel a Philadelphia 76ersszel - bár arccsonttörése miatt egyelőre harcképtelen -, és az NBA egyik legjobbjaként óriási erősítés lenne a franciáknak. A honosítása ellen szólhat ugyanakkor, hogy sosem élt vagy játszott Franciaországban, és nem kötődik semmilyen szinten az európai országhoz.