A védőjátékosok vitték el a show-t az NFL Drafton

2022 NFL Draft - Red Carpet GettyImageRank2 Color Image arts culture and entertainment celebrities nfl Horizontal SPORT AMERICAN FOOTBALL
LAS VEGAS, NEVADA - APRIL 28: View of the 2022 NFL Draft Stage at the Bellagio Hotel & Casino on April 28, 2022 in Las Vegas, Nevada. Mindy Small/Getty Images/AFP (Photo by Mindy Small / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Travon Walker személyében egy irányítósiettetőt választott ki 1/1-es helyen az észak-amerikai futball liga (NFL) játékosbőrzéjén a Jacksonville Jaguars.

Az NFL Drafton tavaly is elsőként választó együttes 2021-ben az irányítótehetség Trevor Lawrence-t nevezte meg választottjának, most pedig - jobb híján - az irányítósiettető Walker kelt elsőként el.

Las Vegas a helyszíne a 2022-es NFL Draftnak Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Mindy Small

A Georgiából érkező játékos atletkus és gyors képességei mellett robbanékonyságával keserítheti majd meg a vele szemben álló irányítók dolgát.

A 2022-es játékosbőrze első öt helyén egyaránt védekező típusú focista kelt el. Aiden Hutchinson (Detroit Lions) és Kayvon Thibodeaux (NY Giants) is Walker posztjáról kapott nagyon hamar szerződést.

Az első támadójátékos Ikem Ekwonu volt, akit a 6. helyen a Caroline Panthers láncolt magához - ő a futásblokkolásan jeleskedik. Míg az 1-5. kiválasztottak a védelmet fogják majd erősíteni az NFL-ben, addig a 6-11. helyen elkelt játékosok a támadásokat fogják segíteni csapataikban.

Érdekesség, hogy az első körben egyetlen irányító kelt el, méghozzá a Pittsburgh Steelers révén, mely a visszavonuló Ben Roethlisberger helyére a helyi egyetem vezérét, Kenny Pickettet szánja a jövőbe.

A draft alatt több jelentős csereügyletet is kötöttek a csapatok: a Tennessee Titans az 1/18-as és egy harmadik körös választásért elengedte a liga egyik legjobb elkapóját, A.J. Brownt, aki új klubjától, a Philadelphia Eaglestől rögtön kapott is egy négy évre szóló, 100 millió dolláros szerződést.