Hátrányból fordítva idegenben harcolta ki a továbbjutást a Memphis Grizzlies az NBA-ben

Memphis Grizzlies v Minnesota Timberwolves - Game Six GettyImageRank2 Color Image nba Horizontal SPORT BASKETBALL
MINNEAPOLIS, MN - APRIL 29: Dillon Brooks #24 and Ja Morant #12 of the Memphis Grizzlies celebrate a 114-106 victory against the Minnesota Timberwolves to advance to the Western Conference Semifinals after Game Six of the Western Conference First Round at Target Center on April 29, 2022 in Minneapolis, Minnesota. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this Photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. David Berding/Getty Images/AFP (Photo by David Berding / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Memphis Grizzlies bejutott a nyugati főcsoport elődöntőjébe az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában, miután a párharc hatodik mérkőzésén idegenben győzte le a Minnesota Timberwolves csapatát.

A Minnesota Timberwolves otthonában rendezett pénteki mérkőzésen a Grizzlies az utolsó percekben fordított azok után, hogy a harmadik negyedben még 13 pontos hátrányban volt.

Karl-Anthony Towns zseniális passza:

A meccs legeredményesebb játékosa a Timberwolvest erősítő Anthony Edwards volt 30 ponttal, a másik oldalon Desmond Bane és Dillon Brooks egyaránt 23 pontot szerzett. A Grizzlies legnagyobb sztárja, Ja Morant 17 ponttal és 11 gólpasszal dupla-duplát ért el.

Jaren Jackson Jr.-nak is nagy estéje volt:

A Memphis hazai környezetben kezdheti a Warriors elleni főcsoport-elődöntőt, az első mérkőzést vasárnap tartják.

A másik nyugati elődöntőben az alapszakaszt megnyerő Phoenix Suns a Dallas Mavericksszel csap össze, míg keleten a címvédő Milwaukee Bucks ellenfele a Boston Celtics, a Philadelphia 76ers riválisa pedig a keleti első Miami Heat lesz. A párharcok továbbra is az egyik fél negyedik sikeréig tartanak.

Eredmény, főcsoport-negyeddöntő:
Nyugati főcsoport:
Minnesota Timberwolves-Memphis Grizzlies 106-114
A párharc végeredménye: 4-2, a Memphis javára.