Megünnepelt egy zsákolást, a következő támadásnál eltörték az arccsontját az NBA-sztárnak - videó

Philadelphia 76ers v Toronto Raptors - Game Six GettyImageRank2 Color Image nba Horizontal SPORT BASKETBALL
TORONTO, ON - APRIL 28: Joel Embiid #21 of the Philadelphia 76ers celebrates during second half of Game Six of the Eastern Conference First Round at Scotiabank Arena on April 28, 2022 in Toronto, Canada. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this Photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Cole Burston/Getty Images/AFP (Photo by Cole Burston / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Legjobbja, Joel Embiid nélkül kénytelen nekivágni a Miami Heat elleni főcsoport-elődöntőnek a Philadelphia 76ers az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA), a kameruni center ugyanis arccsonttörést és agyrázkódást szenvedett.

A sérülést kiváltó eset csütörtökön, a Toronto Raptors elleni negyeddöntős párharc utolsó, győztes mérkőzésén (132-97-re nyert a Sixers idegenben) történt, amikor a játékost a gyűrűt támadó Pascal Siakam arcon könyökölte.

A videón látszik, hogy a torontói közönség önfeledten ünnepli a sérülést, a kommentátorok szerint pedig Embiid megérdemelte, amit kapott.

A Philadelphia annyit közölt, hogy Embiid jobb szemürege tört el, de hogy mennyi időt kell kihagynia, az nem derült ki. A játékosnak korábban már volt hasonló sérülése - a bal szemüregénél -,

akkor három hét pihenőre kényszerült, meg kellett operálni és védőmaszkot viselve tért vissza a pályára.

A 76ers magyar idő szerint kedden kezdi a Miami Heat elleni keleti elődöntőt. Embiid - Nikola Jokic és Jannisz Antetokunmpo mellett - versenyben van az alapszakasz legjobbjának (MVP) járó elismerésért.