Vágólapra másolva!
Alekszandr Ovecskin beérte az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) góllövőlistájának harmadik helyén Jaromir Jagrt, miután a Washington Capitals orosz csatára kétszer is eredményes volt a Calgary Flames otthonában aratott 5-4-es siker alkalmával.

Ovecskin így már 766 gólnál jár, és csak Wayne Gretzky (894), valamint Gordie Howe (801) van előtte. A 36 éves Stanley Kupa-győztes, világbajnok sztár 36 találatot szerzett eddig az idényben.

Az orosz csatára kétszer is eredményes volt Forrás: Sputnik via AFP/Alexey Kudenko

Még nála is jobban termel a torontói Auston Matthews, aki mesterhármast ütött az újonc Seattle Kraken elleni 6-4-es diadalkor. Az amerikai csatár 43 góllal vezeti a listát.

A háromszoros bajnok Patrick Kane egyéni csúcsot jelentő hat pontot (1 gól, 5 gólpassz) gyűjtött, amikor csapata, a Chicago Blackhawks 8-3-ra verte az Anaheim Ducksot. A hazaiak már az első harmadban ötször beköszöntek az All Star-kapus John Gibsonnak, akit ezt követően lecseréltek.

Az Arizona Coyotes úgy nyert 9-2-re Detroitban, hogy Nick Schmaltz 2 gólt ütött és adott 2 gólpasszt. A vendégek a szezonban először győztek sorozatban háromszor. Schmaltz az elmúlt két összecsapáson 11 pontot (4 gól, 7 assziszt) termelt.

A címvédő Tampa Bay Lightning 7-4-re alulmaradt a Winnipeg Jets vendégeként, míg a listavezető Colorado Avalanche kikapott New Jerseyben.

Eredmények:

Calgary Flames-Washington Capitals 4-5
Winnipeg Jets-Tampa Bay Lightning 7-4
New Jersey Devils-Colorado Avalanche 5-3
Philadelphia Flyers-Vegas Golden Knights 2-1
Pittsburgh Penguins-Florida Panthers 3-4
Detroit Red Wings-Arizona Coyotes 2-9
Toronto Maple Leafs-Seattle Kraken 6-4
Minnesota Wild-New York Rangers 5-2
Nashville Predators-Dallas Stars 2-1
St. Louis Blues-Ottawa Senators 1-4
Chicago Blackhawks-Anaheim Ducks 8-3