A brutális kiütés után sportcipőből itta a sört a UFC-harcos - videó

UFC 271: Derrick Lewis v Tai Tuivasa GettyImageRank2 Horizontal SPORT MARTIAL ARTS
HOUSTON, TEXAS - FEBRUARY 12: Tai Tuivasa of Australia celebrates after winning his heavyweight fight against Derrick Lewis via a second-round knockout during UFC 271 at Toyota Center on February 12, 2022 in Houston, Texas. Carmen Mandato/Getty Images/AFP (Photo by Carmen Mandato / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Texas állambeli Houstonban rendezték a világ vezető ketrecharcszervezete, a UFC 271-es sorszámot kapó gáláját. A főmérkőzésen Israel Adesanya megvédte középsúlyú címét, míg az est legnagyobb kiütését egy nehézsúlyú csata hozta.

A középsúly nigériai bajnoka egyszer már legyőzte a kőkemény Robert Whittakert, azonban míg 2019 októberében kiütötte ellenfelét, addig most "csak" egyhangú pontozással győzte le. A UFC-ben nem ritka, hogy a harcosok a meccsek előtt üzengetnek egymásnak, majd még a csata végeztével is tombol a feszültség az oktagonban. Nos, ezúttal szó sem volt ilyenről: a 22 MMA-meccséből a 21.-et nyerő nigériai és ausztrál (de új-zélandi születésű) ellenfele így zárta le a küzdelmet:

A texasi este során öt ausztrál, illetve új-zélandi harcos is oktagonba lépett. Közöttük a legmagasabban jegyzett bunyós a nehézsúlyú ranglistán 11. Tai Tuivasa volt, akit jó ellenfélnek gondolhattak a hazai közönség előtt ketrecbe lépő, a rangsorban harmadik Derrik Lewis számára. Csakhogy Tuivasa keményebb volt, mint azt sokan gondolták, és a második menet vége felé egy kegyetlen könyökössel lekapcsolta a villanyt Lewisnak.

A győzelem után pedig jöhetett a megérdemelt ünneplés és kalória visszapótlás egy sörözés formájában, ami igencsak rendhagyóra sikerült: a cimborákkal egy pár feliratú sportcipőt használtak korsó helyett. Ha már úgyis az volt a cipőre írva, hogy "Igyál!" (drink).