Rekordot döntött a Dallas Cowboys irányítója - videó

Dallas Cowboys v Philadelphia Eagles GettyImageRank2 Color Image nfl Horizontal SPORT AMERICAN FOOTBALL
PHILADELPHIA, PENNSYLVANIA - JANUARY 08: Dak Prescott #4 of the Dallas Cowboys looks to pass the ball in the first quarter of the game against the Philadelphia Eagles at Lincoln Financial Field on January 08, 2022 in Philadelphia, Pennsylvania. Mitchell Leff/Getty Images/AFP (Photo by Mitchell Leff / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Megdöntötte a Dallas Cowboys franchise-rekordját az egy alapszakasz során kiosztott touchdown passzok terén Dak Prescott a texasi csapat irányítója. 

A rájátszásban a helyét már két fordulóval korábban biztosító Cowboys a Philadelphia Eagles otthonában győzött 51-26-ra az NFL alapszakaszának 18. játékhetén, Prescott pedig ismét tudásához méltóan játszott: a hatodik dallasi idényét lehozó irányító öt TD-passzt osztott ki, és a szezon során második alkalommal mutatta be azt a bravúrt, hogy az első két játékrészben 4 darab hatpontos gólt érő passza volt (az első december 26-án volt a Washington ellen).

Az irányítónak az Eagles elleni ötödik TD-passza volt a 37. az alapszakaszban, amivel megdöntötte a Cowboys legendás, Super Bowl-győztes irányítójának, Tony Romónak a franchise-rekordját, aki 2007-ben osztott ki 36 TD-passzt.

Prescott 37 TD-passza azért is bravúr, mert egy meccset (október 31-én a Minnesota Vikings ellen) ki kellett hagynia, a 13. és a 15. hét között lejátszott három meccsen pedig igazi mélyrepülést mutatott be: a három találkozón mindössze TD-passza volt ugyanennyi eladott labda (interception) mellé.

A Cowboys a szombati győzelemmel 12-5-ös mérleggel zárta az alapszakaszt, és megnyerte az NFC Keleti csoportját, és jelen állás szerint az Arizon Cardinalst fogadhatják majd hazai pályán a rájátszás első körében.