Az Atlanta sztárja csúcsteljesítményt nyújtott, de csapata így is kikapott az NBA-ben

Atlanta Hawks v Memphis Grizzlies GettyImageRank2 Color Image nba Horizontal SPORT BASKETBALL
MEMPHIS, TENNESSEE - NOVEMBER 26: Trae Young #11 of the Atlanta Hawks reacts during the second half against the Memphis Grizzlies at FedExForum on November 26, 2021 in Memphis, Tennessee. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Justin Ford/Getty Images/AFP (Photo by Justin Ford / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Trae Young hiába dobott 56 pontot és adott 14 gólpasszt, csapata, az Atlanta Hawks 136-131-re alulmaradt a Portland Trail Blazers vendégeként az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) hétfői játéknapján.

A Hawks irányítója NBA-idényrekordot döntött - eddig Kevin Durant volt a legeredményesebb 51 ponttal -, melynek során hét triplát dobott, mind a 15 büntetőjét értékesítette, és 14 gólpasszt is adott. A túloldalon Anfernee Simons 43 pontos karriercsúcsot állított fel, közte kilenc triplával.

A listavezető Golden State Warriors a tartalékos Miami ellen javította győzelmi mérlegét 29/7-re. A kaliforniaiaknak az is "belefért", hogy a kétszer is az idény legjobbjává (MVP) választott Stephen Curry negatív szezoncsúccsal csak kilenc pontra volt képes. Jó hír a San Franciscó-iaknak, hogy csaknem két és fél éves kényszerszünet után, a jövő héten visszatér a csapat másik ásza, Klay Thompson. Az olimpiai és világbajnok - aki a 2019-es döntő óta harcképtelen - kezdi visszanyerni régi formáját,

erről tanúskodik egy közelmúltban megjelent videó, melyen edzés közben sorozatban 24 triplát dobott be a sarokból.

A címvédő Milwaukee hatos győzelmi széria után maradt alul hazai pályán a sereghajtó Detroittal szemben. A Bucks számára a kétszeres MVP Jannisz Antetokunmpo 31 pontja is kevésnek bizonyult.

A Chicago már sorozatban nyolc sikernél tart, míg a keleti éllovas Brooklyn odahaza kapott ki a Memphistől, melyből Ja Morant 36 ponttal emelkedett ki.

Eredmények:
Portland Trail Blazers-Atlanta Hawks 136-131
Golden State Warriors-Miami Heat 115-108
Milwaukee Bucks-Detroit Pistons 106-115
Chicago Bulls-Orlando Magic 102-98
Brooklyn Nets-Memphis Grizzlies 104-118
Philadelphia 76ers-Houston Rockets 133-113
Washington Wizards-Charlotte Hornets 124-121
New Orleans Pelicans-Utah Jazz 104-115
Dallas Mavericks-Denver Nuggets 103-89
Los Angeles Clippers-Minnesota Timberwolves 104-122