Vágólapra másolva!
Vanessa Bryantet, a tragikus körülmények között elhunyt egykori NBA-sztár, Kobe Bryant özvegyét, állítása szerint férje halála után többen is megzsarolták azzal, hogy nyilvánosságra hozzák a kosaraslegendáról és 13 éves lányáról, a helikopterbaleset helyszínén készült fotókat.

Az özvegy többek között a Los Angeles megyei seriff hivatalt, a helyszínen dolgozó több tűzoltót, és egy közeli bárban tartózkodókat is bíróság elé állítana, akik elsőként értek a 2020. január 26-i baleset helyszínére, amikor a ködös időjárásban a mások mellett minden idők egyik legjobb kosárlabdázóját, Kobe Bryantet, valamint 13 éves lányát Giannát is szállító helikopter egy domboldalnak ütközött és lezuhant.

Kobe és Gianna Bryant Forrás: AFP/2019 Getty Images/Ethan Miller

Vanessa Bryant állítása szerint a tragédia után többen is azzal próbálták megzsarolni, hogy nyilvánosságra hozzák a baleset helyszínén, a férjéről és lányáról készült fotókat. Meglátása szerint a képeket csakis a seriff hivatal helyszínelést végző munkatársai, a kiérkező tűzoltók, illetve egy közeli bárban tartózkodó, majd a helyszínre siető bámészkodók készíthették. Az özvegy elmondása szerint, a tudat, hogy a képek nyilvánosságra kerülhetnek "állandó félelmet és szorongást váltott ki belőle".

Állítja, ő maga is látott egy olyan képet, aminek nem lett volna szabad elkészülnie, illetve a szeme elé kerülnie.

Most elsősorban a Los Angeles megyei seriff hivatalt vádolja a magánélete megsértésével. A vád szerint a seriff, Alex Villanueva nem tudta megfelelően biztosítani a baleset helyszínét, így sérülhetett az áldozatok méltósága, illetve a hozzátartozók magánszférája is.

A vádlottak padjára kerülhet az az illető is, aki a Baja California Bar & Grill nevű étterem pincérének mutatott egy, a tragédia helyszínén készült képet.