Saját magának adott kötény után lőtt gólt az orosz hokis - videó

New York Rangers v Florida Panthers GettyImageRank2 Color Image national hockey league Horizontal SPORT ICE HOCKEY
SUNRISE, FL - DECEMBER 29: Artemi Panarin #10 of the New York Rangers scores a first period goal past Goaltender Sergei Bobrovsky #72 of the Florida Panther at the FLA Live Arena on December 29, 2021 in Sunrise, Florida. Joel Auerbach/Getty Images/AFP (Photo by Joel Auerbach / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Vancouver Canucks immár hét találkozó óta veretlen az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL), amelynek szerdai játéknapján Anaheimben győzött hosszabbításban. A játéknap legszebb gólját a New York Rangers orosz csatára, Artyomij Panarin lőtte, igaz csapata így is kikapott a Florida Panthers otthonában.

A Vancouver kispadján bő három hete bemutatkozó Bruce Boudreau irányításával továbbra is veretlen az együttes, ezzel Geoff Ward (2019/20, Calgary) és Jacques Lemaire (1993/94, New Jersey) után ő a harmadik az NHL történetében, aki hetes győzelmi szériával debütál új csapatánál. Érdekesség, hogy Boudreau 2011 és 2016 között a most legyőzött Ducks trénere volt.

Hatmeccses nyeretlenségi szériát zárt le a New Jersey, amely a Buffalo Sabres vendégeként győzött. A New York Rangers felett diadalmaskodó Florida három vesztes meccs után ünnepelhetett ismét. A vezetést a vendégek szerezték meg az első harmad közepén, amikor Artyomij Panarin egy csodálatos szóló végén talált a Panthers kapujába.

Sorozatban megnyert hét találkozó után Washingtonban maradt alul a Nashville, a Predators 2016 márciusa - és az azóta egymást követően bezsebelt nyolc győzelem - után hajtott fejet újra fővárosi riválisa előtt.

Mindeközben a liga úgy határozott, hogy az amerikai futball (NFL) és a kosárlabda (NBA) pontvadászatához hasonlóan

csökkenti a karanténban töltendő időt azon játékosok számára, akiknek pozitív a koronavírustesztjük, ám nincsenek tüneteik.

A továbbiakban ezeknek a hokisoknak tíz helyett csupán öt napot kell elkülönítve tölteniük, további öt napig pedig kötelező maszkviselés vár rájuk.

A helyzetet ugyanakkor bonyolítja, hogy az NHL-ben hét kanadai együttes szerepel, ahol szigorúbbak az előírások. A pandémia nyomán a játéknapra tervezett 11 találkozóból hatot tudtak megrendezni.

Eredmények:
Buffalo Sabres-New Jersey Devils 3-4
Florida Panthers-New York Rangers 4-3
Washington Capitals-Nashville Predators 5-3
St. Louis Blues-Edmonton Oilers 4-2
Seattle Kraken-Philadelphia Flyers 2-3 - hosszabbítás után
Anaheim Ducks-Vancouver Canucks 1-2 - hosszabbítás után