Ismét egy irányító lett az egyetemi amerikaifoci-idény legjobbja

87th Heisman Trophy Media Availability GettyImageRank2 Color Image ncaa college football Horizontal SPORT AMERICAN FOOTBALL
NEW YORK, NEW YORK - DECEMBER 11: The 2021 Heisman Trophy Winner quarterback Bryce Young from Alabama at the 2021 Heisman Trophy Winners press conference at the at Marriott Marquis Hotel on December 11, 2021 in New York City. Bryan Bedder/Getty Images/AFP (Photo by Bryan Bedder / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Az Alabama Crimson Tide másodéves irányítója, Bryce Young kapta idén a legjobb egyetemi amarikaifoci-játékosnak járó Heisman-díjat.

Young már a szezon előtt is a díj egyik esélyese volt, holott addig egyetlen percet sem játszott még. Az NCAA hagyományosan egyik legjobb csapatának edzője, Nick Saban azonban már a szezon előtt elárulta, hogy a fiatal irányító hatszámjegyű összegről írt alá arculatátviteli szerződést - azaz ennyit fizetnek neki a szponzorok márkamegjelenésekért.

Young mindjárt egy négy touchdownos meccsel kezdett a Miami ellen, majd jó formáját megőrizve csak a negyedik játékhéten adta el először a labdát (interception), miközben passzai 68 százaléka volt sikeres. A szezon végér 43 passzolt TD-je futott, és mindössze négy eladott labdája, miközben maga is futott három touchdownt.

A sportág legrangosabb egyetemi egyéni díjában így tovább tart az irányítók dominanciája: 2010 óta mindössze két szezon (2015 és 2020) volt, amikor nem quaterback kapta meg a Heisman-díjat.