Vágólapra másolva!
Szinte nem múlik el játéknap kisebb verekedések nélkül az NBA-ben. Ezúttal a Utah Jazz-Indiana Pacers találkozón szabadultak el az indulatok.

Valamivel több mint négy perc volt hátra a mérkőzésből, amikor a vendégek 102-92-es vezetésénél a hazai csapat centere, Rudy Gobert próbált meg zsákolni, Myles Turner azonban egy szép blokkal megakadályozta ezt. Igaz, hogy közben Gobertet kilökte a pályáról, majd kicsit rá is esett, de a dolog egyáltalán nem tűnt sem sportszerűtlennek, sem különösebben súlyosnak. Ennek ellenére a két kosaras képes volt egymásnak esni, a balhéba pedig pillanatokon belül bekapcsolódtak a csapattársak is. A utahi Joe Ingles még az egyik játékvezetőt is kis híján a nézők közé taszította.

Az eset után Turner és Gobert mellett Donovan Mitchellt (Pacers) és Inglest is kizárták a bírók, a meccset pedig a vendég Pacers nyerte 111-100-ra, elvéve ezzel a Jazz hazai veretlenségét.

Az első öt meccséből négyet elveszítő Los Angeles Clippers magára talált, és a Miami Heat elleni sikere már sorozatban a hatodik győzelme volt a kaliforniai csapatnál, amelyben a 27 pontig jutó Paul George vitte a prímet. A vendégek legjobbja a negyedik negyedben óriásit játszó, 22 pontot szóró Kyle Lowre volt.

Philadelphiában hiába játszotta élete meccsét, és dobott karriercsúcsot jelentő 33 pontot a hazaiaktól Tyrese Maxey, 1:10-zel a vége előtt előbb Gary Trent Jr., majd Fred VanVleet is beszórt egy triplát, így a Toronto bezsebelte a győzelmet.

Eredmények:
Philadelphia 76ers-Toronto Raptors 109-115
Utah Jazz-Indiana Pacers 100-111
Los Angeles Clippers-Miami Heat 112-109