Michael Jordan egykori csapattársa szerint csak féltékenységből készült el a Last Dance sorozat

Horizontal BASKETBALL
Michael Jordan (L) and Scottie Pippen (R) of the Chicago Bulls talk during the final minutes of their game 22 May in the NBA Eastern Conference finals aainst the Miami Heat at the United Center in Chicago, Illinois. The Bulls won the game 75-68 to lead the series 2-0. AFP PHOTO/VINCENT LAFORET (Photo by VINCENT LAFORET / AFP)
Vágólapra másolva!
A Michael Jordan mellett, és hozzá hasonlóan a Chicago Bulls csapatával hatszoros NBA-bajnok kosárlabdázó, Scottie Pippen szemmel láthatóan nem tud túllépni az egykori sérelmeken, és úgy érzi, ezen nem segített a The Last Dance című dokumentumfilm-sorozat sem.

A tízrészes alkotást 2020 tavaszán mutatta be világszerte óriási sikerrel a Netflix streaming szolgáltató. A filmben végigkövethettük, ahogy minden idők legnagyobb játékosának tartott Michael Jordan eljut a hatodik bajnoki címig. A sok szempontból kiváló sorozatot már bemutatása után is több kritka érte, legtöbben azt vetették az alkotók, és főleg a gyártás minden részletét irányító Jordan szemére, hogy a film nagyon egyoldalú és elfogult vele szemben.

Most ezt a szálat viszi tovább Jordan egykori jobbkeze a pályán, az 1991 és 1998 között összesen hat bajnoki címet nyerő Bulls másik (vagy második) legjobbja, Scottie Pippen, aki szerint egy meglehetősen önző, sőt kicsinyes ok állt az egész sorozat elkészítése mögött.

Michael Jordan (23) és Scottie Pippen: ritkán volt ilyen jó a hangulat Forrás: AFP/Vincent Laforet

"Michael meg akarta mutatni a mai generációnak, hogy milyen óriási játékos is volt ő pályafutása során, és bebizonyítani, hogy még mindig ő a legnagyobb és nem LeBron James, akit pedig sokan vele egyenrangúnak, ha nem jobbnak tartanak" - idézi a GQ című lap Pippen "Unguarded" címmel megjelenő önéletrajzának egy részletét.

Pippennek az is fáj, hogy a film úgy tesz, mintha a csapattársaknak jóformán alig lett volna szerepük a bajnoki diadalokban.

"Szentté avatják Michaelt, miközben én és a büszke csapattársai közel sem kapunk elég elismerést. Még a második rész is, ami az én karrierem nehéz kezdeteiről, és az elképesztő útról szól, amit bejártam, szóval még ez is oda lyukad ki, hogy Michael mennyire akarta a sikert. Csak egy alkatrész voltam. "Minden idők legjobb csapattársa", ennél lekezelőbb, ha akart sem lehetett volna" - dohogott még egy sort a jelenleg 56 éves egykori legendás játékos.