Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Címmeccset vívhat a UFC-ben a Conor McGregort kórházba küldő harcos

UFC 264: Poirier v McGregor 3 GettyImageRank2 Landing People Combat Sport USA Nevada Las Vegas Fighting Two People Photography Lightweight - Weight Class Competition Round Ultimate Fighting Championship Mixed Martial Arts Ireland Limb - Body Part Dustin P
LAS VEGAS, NEVADA - JULY 10: Conor McGregor of Ireland lands a knee on Dustin Poirier in the first round in their lightweight bout during UFC 264: Poirier v McGregor 3 at T-Mobile Arena on July 10, 2021 in Las Vegas, Nevada. Stacy Revere/Getty Images/AFP (Photo by Stacy Revere / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
December 11-én megküzd egymással a UFC könnyűsúlyú bajnoki övéért a címvédő brazil Charles Oliveira és az amerikai Dustin Poirier.

A szervezet gáláiról mostanában mintha hiányoznának az igazán nagy párosítások. Nem arról van szó, hogy ne első osztályú bunyósok mérkőznének egymással, de kevés az olyan párosítás, amire mindenki előre dörzsöli a tenyerét. Nos, Dustin Poirier Twitter-bejegyzése szerint már csak december 11-ig kell várniuk a kevert harcművészetek (mixed martial arts, MMA) szerelmeseinek egy ilyen ütközetre.

A 32 éves harcos, aki az egész UFC egyik legsűrűbb súlycsoportjának egyik legjobb harcosa a könnyűsúly címvédője, a brazil Charles Oliveira ellen fog az oktagonban lépni.

Poirier tíz, míg Oliveira már tizenegy éve van a világ vezető ketrecharcos szervezetének kötelékében, és ez idő alatt nem akármilyen renoméra tettek szert. A 28-6-os MMA-mérleggel álló amerikai esetében ez akkor is igaz, ha eddig csak interim, azaz kijelölt világbajnok volt, egyetlen címmérkőzését pedig elveszítette a veretlen (és verhetetlen), azóta már visszavonult Habib Nurmagomedov ellen. Legutóbbi két meccsén viszont legyőzte Connor McGregort: először kiütötte az írt (ami még soha senkinek nem sikerült), majd a visszavágón McGregor eltörte a lábát.

A 31 éves Oliveira (31-8) is kőkemény harcos, aki a szintén nem puhány Michael Chandler kiütésével szerezte meg a könnyűsúlyú bajnoki övet idén májusban.

A látványos küzdelemre garancia, hogy a brazil háromszor, míg az amerikai összesen hétszer kapta meg az adott este lejgobb bunyójának járó különdíjat. A könnyűsúlyban senkinek nincs több K.O.-győzelme (nyolc), mint Poirier-nek, Oliveira viszont a küzdelmei közel 94%-át fejezte be eddig idő előtt, ami szintén rekord a UFC-ben.

Mindent egy helyen az Eb-ről