Az anyagi következmények ellenére se oltatja be magát az NBA-sztár

Brooklyn Nets v Boston Celtics - Game Four GettyImageRank2 Color Image nba Horizontal SPORT BASKETBALL
BOSTON, MASSACHUSETTS - MAY 30: Kyrie Irving #11 of the Brooklyn Nets reacts during Game Four of the Eastern Conference first round series against the Boston Celtics at TD Garden on May 30, 2021 in Boston, Massachusetts. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Maddie Malhotra/Getty Images/AFP (Photo by Maddie Malhotra / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Brooklyn Nets kosárlabdázója, Kyrie Irving kijelentette: csak őszinte önmagához és azt teszi, amit helyesnek gondol, amikor nem engedi beoltatni magát.

Az NBA-játékosoknak nem kötelező az oltás, ugyanakkor a liga rendelkezése alapján nem kell fizetést adni olyan esetekben, amikor a játékos maga tehet arról, hogy nem léphet pályára. Márpedig a New York-i előírások szerint egy olyan sportolónak, aki közönség előtt nyilvános helyen szerepel, legalább egy oltással rendelkeznie kell a koronavírus ellen.

Kyrie Irving úgy érzi, ez a helyes cselekedet Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Maddie Malhotra

Mindezek értelmében Irving a hazai mérkőzéseken - illetve egyéb New York-i találkozókon - nem léphet pályára, a Brooklyn pedig úgy döntött, az idegenbeli meccseken sem szerepelteti. A klub a hazai találkozók után nem is ad fizetést Irvingnek, az idegenbeli mérkőzéskekért viszont meg fogja kapni a bérét.

"Tisztában vagyok vele, hogy ez a döntés anyagi következményekkel jár, de ha a csapatba kerülésért be kell oltatnom magam, akkor inkább nemet mondok. Arra kérek mindenkit, hogy tartsa tiszteletben a döntésem"

- írta az amerikai játékos Instagram-oldalán.

Az észak-amerikai profi ligában (NBA) érdekelt klub kedden közölte, az olimpiai bajnok játékos majd akkor léphet ismét pályára és edzhet együtt társaival, ha egy oltást már kapott.