Megverte barátnőjét a világ egyik legjobb ketrecharcosa

UFC 239 Jones v  Santos GettyImageRank3 SPORT MARTIAL ARTS
LAS VEGAS, NEVADA - JULY 06: Jon Jones of the United States looks on prior to his UFC Light Heavyweight Title bout against Thiago Santos of Brazil at T-Mobile Arena on July 06, 2019 in Las Vegas, Nevada. Jones defeated Santos by decision. Sean M. Haffey/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A világ vezető ketrecharcos szervezetének, a UFC-nek korábbi kétszeres félnehézsúlyú világbajnoka, Jon Jones újabb botránya miatt nem tudott ott lenni a szervezet éppen számára rendezett ünnepségén.

Jonest sokan minden idők egyik legjobbjának tartják a kevert harcművészetek világában, a 34 éves amerikai azonban azzal együtt sem tudta befutni azt a pályát, amire tehetsége képessé tenné, hogy kétszer is megszerezte a UFC félnehézsúlyú övét, és nem kevesebb, mint 11 alkalommal védte meg, ami rekord a szervezet történetében.

Állandó balhéi - hol módosult tudatállapotú vezetés, hol illegális fegyverviselés, hol pedig kábitószer problémák - miatt azonban olykor már a UFC számára is kellemetlenné válik, miközben ő lenne a szervezet egyik legfontosabb "árucikke".

Legutóbb pedig családon belüli erőszak miatt került szembe a törvénnyel. Kiderült ugyanis, hogy szeptember 24-én azért nem tudott elmenni a UFC által tartott nagyszabású ünnepségre, ahol beiktatták volna a Hírességek Csarnokába a svéd Alexander Gustafsson elleni legendás 2013-as csatáját, mert éppen előzetes letartóztatásban ült, írja cikkében az M4 Sport.

Két hibátlan meccsen csapott össze egymással Gustafsson (balra) és Jones:

Mint kiderült, Jones legkisebb lánya hívta a 911-et a szállodai szobájukból, mert állítása szerint édesapja és édesanyja között elmérgesedett egy szóváltás. A helyszínre perceken belül kiérkező rendőrök elől a ketrecharcos megpróbált elmenekülni, azonban ez nem sikerült neki. Jones állítólag annyira kikelt magából a letartóztatása miatt, hogy belefejelt a rendőrautó motorháztetőjébe, ami az eset után be is horpadt.

A rendőrök ezt követően megnézték a szállodai szobában tartózkodó Jessie Mosest (Jones párját), akinek az arca és a ruhája is véres volt, a szája pedig fel volt dagadva.

Moses azt mondta a rendőröknek, hogy Jones a hajánál fogva rángatta őt, ugyanakkor a vérrel kapcsolatban nem mondott semmit, ami terhelő lenne Jonesra nézve. A rendőrök szerint ugyanakkor érdekes volt, ahogy Moses kétségbeesve kérdezte őket, hogy mennyi időre kerül börtönbe a párja.

Az előzetes letartóztatás után Jones gyakorlatilag azonnal kifizette a 16 000 dolláros óvadékot, így egyelőre szabadlábon védekezhet. A bírósági tárgyalása október 26-án lesz az egykor szebb napokat látott harcosnak.