Pastrnák ötödször a legjobb cseh hokis, megelőzte Jágrt

Calgary Flames v Boston Bruins GettyImageRank3 SPORT ICE HOCKEY national hockey league
David Pastrnak kapcsolatba került egy koronavírussal fertőzött személlyel
Vágólapra másolva!
Sorozatban ötödször választották meg az év legjobb cseh jégkorongozójának David Pastrnákot, az NHL-ben szereplő Boston Bruins légiósát az észak-amerikai profi hokiliga honlapjának beszámolója szerint.

Pastrnák ezzel megelőzte az NHL korábbi élő legendáját, a 49 évesen is aktív, a cseh második vonalban játszó Jaromir Jágrt, aki egymás után négyszer - összesen pedig tizenkét alkalommal - érdemelte ki az Arany Hokibotot.

A 25 éves csatár az elmúlt szezonban 48 pontot (20 gól, 28 gólpassz) szerzett 48 mérkőzésen a Bruins színeiben. Pastrnák 492 szavazatot kapott a cseh szakújságíróktól és edzőktől, hússzal többet, mint a bajnok Tampa Bay Lightning támadója, Ondrej Palat.

Sorozatban ötödször választották meg az év legjobb cseh jégkorongozójának David Pastrnákot Forrás: AFP/2020 Getty Images/Maddie Meyer

A Boston által a 2014-es játékosbörzén kiválasztott Pastrnák 427 pontot (200 gól, 227 gólpassz) gyűjtött eddigi 438 alapszakaszbeli NHL-mérkőzésén, s 68-at (27+41) 63 rájátszásmeccsén.

Jágr, aki 2005 és 2008 között nyerte sorozatban a csehországi voksolást, a mostani szezonban a saját tulajdonában lévő csapatban, a Kladnóban játszik. A kétszeres NHL-bajnok, a válogatottal olimpiai és kétszeres világbajnok csatár 1921 pontjával a második az NHL örökranglistáján, 766 góljával pedig a harmadik helyet foglalja el. Utoljára 2017/18-ban szerepelt az NHL-ben, a Calgary Flames együttesében.