Harmadszor lett európai kosaras az NBA legértékesebb játékosa

nba Horizontal SPORT BASKETBALL
(FILES) In this file photo taken on May 29, 2021 Nikola Jokic #15 of the Denver Nuggets reacts during Round 1, Game 4 of the 2021 NBA Playoffs against the Portland Trail Blazers at Moda Center in Portland, Oregon. - Denver Nuggets star Nikola Jokic was named the NBA's Most Valuable Player on June 8, completing a remarkable rise to the pinnacle of basketball after entering the league in 2014 as the 41st pick in the draft. The 6ft 11in (2.10m) Serbian centre scooped the season MVP honours after a 2020/2021 campaign that has seen him average a career-best 26.4 points per game with 8.3 assists and 10.8 rebounds. (Photo by Steph Chambers / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)
Vágólapra másolva!
Nikola Jokics, a Denver Nuggets centere lett a szezon legértékesebb játékosa az észak-amerikai profi kosárlabdaligában, az NBA-ben.

A szerb sztárt a szakírók szinte egyhangú véleménye alapján kiáltották ki az év legjobbjának, ugyanis a 101 voksoló közül 91-en őt tették az első helyre és összességében 971 pontot kapott, míg a második helyen zárt Joel Embiid, a Philadlephia 76ers magas embere 586-ot, a harmadik Stephen Curry (Golden State Warriors) pedig 453-at.

Jokics az alapszakasz mind a 72 találkozóján pályára lépett és egészen kimagaslóan teljesített. Meccsenként átlagban 26,4 pontot dobott, 10,8 lepattanót szedett le és 8,3 gólpasszt adott, s nagyban hozzájárult ahhoz, hogy együttese a harmadik helyen végzett a Nyugati főcsoportban.

A center az alapszakaszban nyújtott teljesítményéért kapta az elismerést, de a most zajló rájátszásában is remekel eddig. A főcsoport elődöntőjébe jutott Nuggets hét mérkőzésén átlagban 31,4 pontot dobott és 10,3 lepattanót szerzett.

Nikola Jokics a harmadik európai - a német Dirk Nowitzki és a görög Jannisz Antetokunmpo után -, aki kiérdemelte az MVP-címet.