47 éves rekordot döntött meg az NBA egyik legnagyobb sztárja

NBA: Indiana Pacers at Washington Wizards NPSTrans toppic wow
Mar 29, 2021; Washington, District of Columbia, USA; Washington Wizards guard Russell Westbrook (4) reacts after a three point basket against the Indiana Pacers during the fourth quarter at Capital One Arena. Mandatory Credit: Brad Mills-USA TODAY Sports
Vágólapra másolva!
Az NBA-ben szereplő Washington Wizards sztárkosarasa, Russell Westbrook karrierje 182. tripla-dupláját érte el, így egy 47 éve tartó rekordot adott át a múltnak.

A dán B.T. megírta, hogy a 32 éves irányító az Atlanta Hawks elleni meccsen érte el a szenzációs mérföldkövet, és immár 182 tripla-duplánál tart, átadva a múltnak a korábbi csúcstartó, Oscar Robertson rekordját, aki 181 alkalommal ért el hasonló teljesítményt.

A kosárlabdában tripla-duplát akkor lehet elérni, ha egy játékos három kategóriában (dobott pontok, gólpasszok, lepattanók, blokkok, labdaszerzések) is kétszámjegyű értéket produkál.

Az aktív kosarasok közül Westbrookot a Los Angeles Lakers sztárja, LeBron James követi (99), míg a harmadik helyen a Brooklyn Nets irányítója, James Harden (58) áll ebben a mutatóban az NBA-ben.

Russell Westbrook évek óta az NBA legjobbjai közé tartozik, eddig kilenc alkalommal választották be az All-Star csapatba, míg a 2016/2017-es idényben a liga MVP-je (legértékesebb játékosa) lett.