Többször is elájult a jégen az olimpiai bajnok hokis, miután fejbe rúgták - videó

Montreal Canadiens v Toronto Maple Leafs - Game One GettyImageRank2 Color Image national hockey league nhl hockey Horizontal SPORT ICE HOCKEY
TORONTO, ON - MAY 20: John Tavares #91 of the Toronto Maple Leafs is injured against the Montreal Canadiens in game one of the first round of the 2021 Stanley Cup Playoffs at Scotiabank Arena on May 20, 2021 in Toronto, Ontario, Canada. Claus Andersen/Getty Images/AFP (Photo by Claus Andersen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Ijesztő jelenet játszódott le a Toronto Maple Leafs és a Montreal Canadians mérkőzésén az észak-amerikai profi jégkorongliga, az NHL csütörtöki játéknapján, amikor John Tavares, a hazai csapat kapitánya egy ütközés után a jégre került.

A 30 éves center, aki 2009-ben a draft első választottja volt, egy a hokimeccseken hétköznapinak számító ütközés után került a jégre, csakhogy a teljes lendülettel érkező montreali Corey Perry, aki már nem tudott lassítani, tiszta erőből fejbe térdelte. Tavares az ütközés után többször is elájult, mielőtt feltették volna a hordágyra. Amikor levitték a jégről, akkor mindenkit megnyugtatva hüvelykujját felemelve jelezte, hogy – a körülményekhez képest – rendben van.

A 2014-ben olimpiai bajnok kanadai válogatott centere érthető módon nem tudta folytatni a mérkőzést, a Maple Leafs pedig 2-1-re kikapott a Canadienstől a rájátszás Északi csoportjában az első forduló első mérkőzésén.

Eredmények, rájátszás:
Északi csoport:
1. forduló, 1. mérkőzés:
Toronto Maple Leafs–Montreal Canadiens 1-2
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1-0 a Montreal javára

Nyugati csoport:
1. forduló, 3. mérkőzés:
Minnesota Wild–Vegas Golden Knights 2-5
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-1 a Vegas javára

Keleti csoport:
1. forduló, 3. mérkőzés:
New York Islanders–Pittsburgh Penguins 4-5
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-1 a Pittsburgh javára

Közép csoport:
1. forduló, 3. mérkőzés:
Tampa Bay Lightining–Florida Penthers 5-6 - hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-1, a Tampa javára