50 pontot dobott az egy nappal korábban 50 ezer dollárra büntetett NBA-sztár

Indiana Pacers v Houston Rockets GettyImageRank2 Color Image nba Horizontal SPORT BASKETBALL
HOUSTON, TEXAS - APRIL 14: Kevin Porter Jr. #3 of the Houston Rockets controls the ball ahead of T.J. McConnell #9 of the Indiana Pacers during the first quarter at Toyota Center on April 14, 2021 in Houston, Texas. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Carmen Mandato/Getty Images/AFP (Photo by Carmen Mandato / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Kevin Porter Jr. 50 pontot szerzett és vezérletével a Houston Rockets 143-136-ra legyőzte a vendég Milwaukee Buckst az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján.

A meccset alapvetően határozta meg, hogy kevéssel a feldobás után bokasérülést szenvedett a Bucks legnagyobb sztárja, Jannisz Antetokunmpo. A ligautolsó Rockets pedig remekül használta ki a legutóbbi két alapszakasz legértékesebb játékosának választott görög kosaras kiválását.

A Houstonban az 50 pontja mellett 11 gólpasszt is elérő Porter mellett Christian Wood (31 pont, 9 lepattanó) és Kelly Olynyk (24 pont, 13 lepattanó) is remekelt. Porter azt követően játszotta karrierje egyik legjobb mérkőzését, hogy klubja csütörtökön 50 ezer dollárra büntette, mert egy héttel korábban Miamiban egy csapattársával megszegte a karanténszabályokat, ráadásul még verekedésbe is keveredtek.

És még LeBron James egyik rekordját is megdöntötte:

A keleti első Brooklyn Nets könnyedén verte az Indiana Pacerst. A brooklyniaknál ezúttal Kevin Durant nyújtott kiemelkedőt, 42 pontot szerzett úgy, hogy 24 mezőnykísérletéből 16 alkalommal betalált.

Ugyanakkor nem csupán ő játszott jól, hanem a kezdőötös valamennyi tagja, mindannyian 10 pont fölé jutottak.

A két éve még bajnok, jelenleg viszont csak a Keleti főcsoport 12. helyén szerénykedő Toronto Raptors nem bírt a nyugaton negyedik Denver Nuggetscel, melyben heten szereztek legalább 10 pontot. A Nuggets sorozatban negyedik sikerét aratta.

Eredmények:
Houston Rockets-Milwaukee Bucks 143-136
Detroit Pistons-Dallas Mavericks 105-115
Indiana Pacers-Brooklyn Nets 113-130
Minnesota Timberwolves-Golden State Warriors 126-114
Denver Nuggets-Toronto Raptors 121-111
Oklahoma City Thunder-New Orleans Pelicans 95-109