Hivatalosan is visszavonult minden idők talán legnagyobb ketrecharcosa

Khabib Nurmagomedov v Dustin Poirier: UFC Lightweight Championship United Arab Emirates Khabib Nurmagomedov UFC lightweight championship Dustin Poirier
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - SEPTEMBER 06: Khabib Nurmagomedov poses for a photo during a press conference after his UFC Lightweight Championship match against Dustin Poirier (not seen) at Yas Island in Abu Dhabi, United Arab Emirates on September 6, 2019. Stringer / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Dana White, a világ vezető ketrecharcos szervezete, a UFC elnöke pénteken bejelentette, hogy hivatalosan is visszavonult a sportág történetének egyik legnagyobb alakja, a veretlen könnyűsúlyú bajnok, Habib Nurmagomedov.

A 32 éves dagesztáni sportoló a szervezet 254-es sorszámot viselő 2020. október 24.-i gáláján előbb legyőzte kihívóját, az amerikai Justin Gaethje-t, majd még ott az oktagonban bejelentette visszavonulását. A döntését azzal indokolta, hogy megígére az édesanyjának, nem fog több küzdelmet vállalni az év során koronavírus-fertőzésben meghalt édesapja, egyben edzője nélkül.

Senki nem tudta legyőzni a ketrecben Habib Nurmagomedovot Forrás: Anadolu Agency/2019 Anadolu Agency/Stringer

Dana White egy ideig még győzködte, a ranglista élén is megtarthatta a helyét Habib, aki továbbra is a szervezet világbajnoka volt, most viszont eljött az idő, és egy csütörtökön elköltött közös vacsora során a felek végleg lezárták a történetet köszönetet mondva egymásnak.

A több szervezetben is magát kipróbáló Habib így páratlan, 29-0-s mérleggel vonul vissza az MMA-tól (Mixed Martial Arts, azaz kevert harcművészetek), míg a UFC-ben 13-0 a mérlege, könnyűsúlyú világbajnoki címét pedig három alkalommal védte meg, méghozzá olyan harcosok ellen, mint Connor McGregort, Dustin Poirier és a már említett Gaethje.

Dana White szokásához híven nem sokat teketóriázott, máris jelezte, hogy a UFC tervei szerint május 15-én a UFC 262-es gálán Michael Chandler és Charles Oliveira léphet az oktagonban a gazdátlanná vált könnyűsúlyú bajnoki övért.