Az NFL irányítói már szeptembertől telt házas mérkőzésekkel terveznek

Chicago Bears v Green Bay Packers GettyImageRank2 NFL Horizontal SPORT AMERICAN FOOTBALL
GREEN BAY, WI - SEPTEMBER 28: Kendall Wright #13 of the Chicago Bears catches a touchdown pass in the second quarter against the Green Bay Packers at Lambeau Field on September 28, 2017 in Green Bay, Wisconsin. Stacy Revere/Getty Images/AFP (Photo by Stacy Revere / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi amerikaifoci-liga kommisszárja, Roger Goodell bejelentette, úgy tervezik, hogy a szeptember 9-i első játéknaptól kezdve telt ház előtt rendezhetik meg a liga mérkőzéseit.

"Mind azt szeretnénk, ha valemennyi szurkoló visszatérhetnek a stadionokba, mert a futball egyszerűen nem ugyanaz a szurkolók nélkül. Éppen ezért úgy tervezzük, hogy teljes kapacitással üzemelő stadionokban kezdődhet meg a 2021-es idény" – idézi Goodell keddi bejelentését a Yahoo Sports.

Goodell reményeit arra alapozza, hogy a szezon kezdetére az Egyesült Államokban már mintegy 200 millió lakos lesz beoltva koronavírus-fertőzés elleni vakcinával, ami megfelelő védettséget jelent a tömegrendezvények megtartásához is. A 330 millió lakosú országban jelenleg a népesség 15%-a van beoltva, ami nagyjából 50 millió főt jelent.

Újra megtelhetnek szurkolókkal a lelátók Forrás: Getty Images via AFP/2017 Getty Images/Stacy Revere

Az NFL számára azonban roppant fontos lenne, hogy elkerüljenek egy, a 2020-ashoz hasonlóan veszteséges szezont. A 2019-es 17 millióval szemben a legutóbbi szezonban csupán 1,2 millió helyszíni nézőt tudtak fogadni, míg a liga bevételei 16-ról 12 milliárd dollára csökkentek.

Miközben az előző idényben a szurkolók részleges beengedése nem járt együtt járványgócok kialakulásával, Goodell leszögezte, hogy a teljes nyitást csak a valóban megnyugató járványügyi adatok esetén fogják megejteni.

Szintén ebben a bejelentésben szerepel, hogy szemben a profi baseball-ligával (MLB), az NFL csak ajánlani fogja, de nem teszi kötelezővé a játékosok számára az oltást.