A botrányhős idénybeli legjobbjával nyert rangadót a Nets

Brooklyn Nets v Washington Wizards GettyImageRank2 Color Image HORIZONTAL SPORT nba BASKETBALL
WASHINGTON, DC - JANUARY 31: Kyrie Irving #11 and Kevin Durant #7 of the Brooklyn Nets celebrate after a play against the Washington Wizards during the first half at Capital One Arena on January 31, 2021 in Washington, DC. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Will Newton/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Brooklyn Nets hazai pályán négy ponttal legyőzte a Los Angeles Clipperst az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) legutóbbi játéknapjának rangadóján.

A keleti második Nets a mérkőzés előtt még nyugati első Clippers ellen a januárban váratlan és azóta is magyarázat nélküli eltűnésével a hírekbe kerülő Kyrie Irving idénybeli legjobb teljesítményével tudott nyerni. Irving 39 pontot szerzett a találkozón, a 36-30-ra megnyert utolsó negyedben pedig volt egy időszak, amikor sorozatban nyolc pontot szerzett. Irving a visszatérése óta átlag 30 pontot jegyez.

A brooklyni nagy hármasból Kevin Durant 28 ponttal és 9 lepattanóval, míg James Harden 23 ponttal, 11 lepattanóval és 14 assziszttal, tripla-duplát jegyezve vette ki a részét a sikerből.

A Toronto Raptors hazai pályán győzte le könnyedén az Orlando Magicet. A mérkőzés legjobbja egyértelműen Fred Van Vleet, a kanadai csapat hátvédje volt, aki 54 pontjával új egyéni és klubrekordot is felállított (az előző rekordot DeMar DeRozan tartotta 52 ponttal), ahogy a 11 értékesített hárompontosa is új egyéni rekord.

Az Indiana megszakította a Memphis hétmérkőzéses győzelmi sorozatát, amiben jelentős szerepe volt a hazaiak litván centerének, Domantas Sabonisnak (a '90-es évek legendás portlandi középjátékosának, Arvydas Sabonisnak a fia), aki 32 pontot és 14 lepattanót tett be a közösbe.

A Golden State Warriors a háromszoros bajnok Stephen Curry 38 pontja ellenére is alulmaradt vendégével, a Bostonnal szemben. A Celticsből Marcus Smart hiányában a 27 pontos Jayson Tatum volt a nyerőember.

Eredmények:
Orlando Magic-Toronto Raptors 108-123
Brooklyn Nets-Los Angeles Clippers 124-120
Indiana Pacers-Memphis Grizzlies 134-116
Washington Wizards-Portland Trail Blazers 121-132
Golden State Warriors-Boston Celtics 107-111
Utah Jazz-Detroit Pistons 117-105