A Toronto hét gólt lőtt az Ottawának az NHL-ben

Ottawa Senators v Toronto Maple Leafs GettyImageRank2 Color Image national hockey league nhl hockey Horizontal SPORT ICE HOCKEY
TORONTO, ON - FEBRUARY 15: Auston Matthews #34 of the Toronto Maple Leafs congratulates teammate Joe Thornton #97 on his goal against the Ottawa Senators during an NHL game at Scotiabank Arena on February 15, 2021 in Toronto, Ontario, Canada. Claus Andersen/Getty Images/AFP (Photo by Claus Andersen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)
Vágólapra másolva!
A Toronto Maple Leafs 7-3-ra legyőzte az Ottawa Senatorst az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) csütörtöki játéknapján.

A ligaelső legjobbja Auston Matthews volt, aki két-két góllal és gólpasszal vette ki a részét a sikerből, és sorozatban a 15. mérkőzésén jegyzett pontot.

Matthews ebben a periódusában összességében 24 pontnál (16 gól és 8 gólpassz) jár.

A Pittsburgh Penguins megszakította a New York Islanders sorozatát,

amely ezt megelőzően legutóbbi nyolc mérkőzésén nem kapott ki a rendes játékidőben. A 4-1-es Penguins-sikerrel zárult összecsapáson Tristan Jarry 31 védést mutatott be, Sidney Crosby pedig góllal tette emlékezetessé 999. NHL-mérkőzésén.

A Minnesota Wild közel két hétig nem léphetett jégre, mivel 13 játékosa is megfertőződött a koronavírussal, a visszatérése óta most játszotta második mérkőzését a gárda,

az Anaheim Ducks felett aratott 3-1-es sikerrel pedig már győzelmet is ünnepelhetett.

A St. Louis Blues hosszabbításban győzte le a vendég San Jose Sharksot. A hazaiak negyven másodperccel a rendes játékidő vége előtt Brayden Schenn góljával egyenlítettek, neki ez volt a 14. pontja legutóbbi 15 mérkőzésén.

A győztes találatot végül David Perron jegyezte, így a Blues nyolc mérkőzés óta veretlen a Sharksszal szemben.

Eredmények:
Toronto Maple Leafs-Ottawa Senators 7-3
Boston Bruins-New Jersey Devils 2-3
Columbus Blue Jackets-Nashville Predators 3-0
Philadelphia Flyers-New York Rangers 2-3 - szétlövés után
Pittsburgh Penguins-New York Islanders 4-1
Washington Capitals-Buffalo Sabres 3-1
St. Louis Blues-San Jose Sharks 3-2 - hosszabbítás után
Arizona Coyotes-Los Angeles Kings 2-3 - szétlövés után
Anaheim Ducks-Minnesota Wild 1-3