Folytatódott a Utah Jazz győzelmi sorozata, a Clippersé viszont megszakadt az NBA-ben

Los Angeles Clippers v Atlanta Hawks GettyImageRank2 SPORT nba BASKETBALL
A Los Angeles Clippers nem bírta el legnagyobb sztárjai, Kawhi Leonard és Paul George hiányát Atlantában
Vágólapra másolva!
A New York Knicks elleni győzelemmel folytatódott, és már kilenc mérkőzés óta tart a Utah Jazz jó sorozata az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA), a Los Angeles Clippers viszont hét siker után maradt alul, az Atlanta Hawks vendégeként.

Salt Lake City csapata az első félidőben még szenvedett, szokatlanul sok pontot kapott, így a nagyszünetben 13 pontos hátrányban volt. A fordulás után aztán feljavult a védelme, az addig jól dobó Knicks-játékosok egyre többet hibáztak, a Jazz pedig az ellenfél palánkjánál is jobban játszott. Mindez azt eredményezte, hogy a házigazdák egy negyed alatt szinte teljesen ledolgozták hátrányukat, az utolsó szakaszban pedig állva hagyták a vendégegyüttest.

A Utah kiváló csapatjátékkal diadalmaskodott, öten szereztek tíz pontnál többet.

Royce O'Neale 20, míg Mike Conley 19 pontig jutott, Rudy Gobert pedig 18 pontja mellett, szedett 19 lepattanót és 4 blokkolást is bemutatott. A Jazz (13 győzelem/4 vereség) a liga második legjobb mérlegével áll, mindössze egy sikerrel lemaradva a címvédő Los Angeles Lakers (14/4) mögött.

A Los Angeles Clippers nem bírta el legnagyobb sztárjai, Kawhi Leonard és Paul George hiányát Atlantában Forrás: AFP/2021 Getty Images/Kevin C. Cox

A másik nyugati élcsapat, a Los Angeles Clippers nem bírta el legnagyobb sztárjai, Kawhi Leonard és Paul George hiányát Atlantában, ahol a házigazda Hawks összességében simán verte vendégét.

A hazaiak legjobbja Trae Young volt, aki 38-at vállalt csapata 108 pontjából,

mellette pedig De'Andre Hunter (22 pont) is eredményes estét zárt.

A nap harmadik meccsén a Houston Rockets, elsősorban John Wall 24, illetve Eric Gordon és Victor Oladipo 20-20 pontjának köszönhetően simán legyőzte a vendég Washington Wizardsot. A Rockets sorozatban harmadik sikerét aratta.

Eredmények:

Utah Jazz-New York Knicks 108-94
Atlanta Hawks-Los Angeles Clippers 108-99
Houston Rockets-Washington Wizards 107-88