Mike Tyson azt állítja: bedrogozva bokszolt Roy Jones Jr. ellen

Triller Presents Mike Tyson vs Roy Jones Jr. GettyImageRank2 Color Image HORIZONTAL arts culture and entertainment celebrities SPORT BOXING
LOS ANGELES, CALIFORNIA - NOVEMBER 28: Roy Jones Jr. (3L) and Mike Tyson (C) celebrate their split draw during Mike Tyson vs Roy Jones Jr. presented by Triller at Staples Center on November 28, 2020 in Los Angeles, California. Joe Scarnici/Getty Images for Triller/AFP
Vágólapra másolva!
Óriási várakozás előzte meg az ökölvívás két legendájának, Mike Tysonnak és Roy Jones Jr.-nak a bemutató mérkőzését Los Angelesben.

A magyar idő szerint vasárnap hajnalban zárt kapuk mögött rendezett gálán a profi nehézsúlyú bokszban a legfiatalabbként világbajnoki övet szerzett Mike Tyson a négy súlycsoportban is a csúcsra ért Roy Jones Jr. ellen lépett a kötelek közé. A két, már 50-en túli ikon speciális szabályok mellett, nagyobb kesztyűben, lerövidített menetidőkkel egy bemutató mérkőzésen bunyózott, amely döntetlen eredménnyel ért véget.

A meccs után mindkét fél elégedetten nyilatkozott a sajtónak, sőt,

Tyson azt is elmondta, hogy "befüvezett" a meccs előtt és úgy lépett a szorítóba.

Ezt csak azért nem mutatta ki a bunyó előtti doppingteszt, mert teljesítményfokozókra tesztelték a résztvevőket és azon a listán a kannabisz nem szerepelt.

„Elszívom a bunyóim alatt. El kell szívnom, elnézést. Dohányos vagyok (itt a fűre gondolt – a szerk.) mindennap szívom. Sosem hagyom abba a dohányzást."

– nyilatkozta az 54 éves klasszis a meccse után. Tyson egyébként korábban azt mondta, havonta nagyjából 40 000 dollár (kb. 12 millió forint) értékű füvet „fogyaszt" el ily módon, bár saját állítása szerint a kokainról már lassan három éve, hogy leszokott.