Hihetetlen nézettséget hozott Mike Tyson bokszmeccse

Triller Presents Mike Tyson vs Roy Jones Jr. GettyImageRank2 Color Image HORIZONTAL arts culture and entertainment celebrities SPORT BOXING
LOS ANGELES, CALIFORNIA - NOVEMBER 28: Roy Jones Jr. (3L) and Mike Tyson (C) celebrate their split draw during Mike Tyson vs Roy Jones Jr. presented by Triller at Staples Center on November 28, 2020 in Los Angeles, California. Joe Scarnici/Getty Images for Triller/AFP
Vágólapra másolva!
A 2020-as év egyik legnagyobb híre volt bokszberkekben, hogy Mike Tyson bejelentette, 15 év után reaktiválja magát és ismét a kötelek közé lép.

Magyar idő szerint november 29-én hajnalban rendezték azt a Los Angeles-i gálát, amelyen a már 54 éves sztár egy bemutató mérkőzésen nyolc menetet bokszolt egy másik ikon, Roy Jones Jr. ellen.

A mérkőzés döntetlen eredménnyel, és mint később kiderült hatalmas bevétellel zárult. A globális koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött megrendezett gálára nagyjából 50 dollár (kb. 14 700 forint) volt a „beugró" az USA-ban, hogy megnézhessék az emberek az eseményt otthon a TV-ben vagy online.

Összesen

1,2 millió ember váltott ily módon jegyet, ami körülbelül 60 millió dollár (nagyjából 17,6 milliárd forint) bevételt jelentett a szervezőknek.

Csak az összehasonlítás végett, korábban a Tyson Fury – Deontay Wilder visszavágóra „mindössze" 800-850 000 ember volt ily módon kíváncsi.