NHL: kétszeri hosszabbítás után esett ki a tavalyi döntős

Boston Bruins v Tampa Bay Lightning - Game Five GettyImageRank2 SPORT ICE HOCKEY national hockey league
TORONTO, ONTARIO - AUGUST 31: Blake Coleman #20 of the Tampa Bay Lightning shakes hands with Zdeno Chara #33 of the Boston Bruins after the Lightning's 3-2 victory during the second overtime period in Game Five of the Eastern Conference Second Round during the 2020 NHL Stanley Cup Playoffs at Scotiabank Arena on August 31, 2020 in Toronto, Ontario. Elsa/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Tampa Bay Lightning jutott elsőként főcsoportdöntőbe az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásában, miután a kétszeri hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a tavalyi döntős Boston Bruinst.

A csapatkapitányát, Steven Stamkost továbbra is nélkülöző floridai alakulat az első találkozót elveszítette a négy győzelemig tartó párharcban, az azt követő négyet viszont megnyerte, így 2018 után ismét ott van a legjobb négy között.

A győztes gólt a mérkőzés második ráadásában, a 95. percben a Tampa kitűnő védője, a 2018-as szezon legjobb bekkjének választott svéd Victor Hedman szerezte.

A játéknap másik mérkőzésén az összesítésben 3-1-re vezető Dallas Stars nem tudta bevinni a végső ütést a Colorado Avalanche ellen. A denveri csapat elképesztő lendülettel kezdte a találkozót, Pierre-Edouard Bellemare révén már az 5. percben vezetett, majd az első harmad második felében 2:36 perc alatt négy (!) további találatot szerzett, így az első harmad 5-0-val ért véget. Az Avalanche fölényét a kapura lövések száma is mutatta, amely 23-4 volt a javukra a nyitó játékrész után.

A Dallas azonban nem adta fel, a második harmadban két góllal zárkózott, de a Colorado szélsője, Andre Burakovsky második góljával visszaállította négyre a különbséget. A záró periódusban a Dallas kapitánya, Jamie Benn is betalált emberelőnyből, kialakítva a 6-3-as végeredményt.

Az NHL alapszakasza március 12-én szakadt félbe a koronavírus-járvány miatt, a rájátszás augusztus 11-én kezdődött két helyszínen (Torontóban és Edmontonban) zárt kapuk mögött, teljes elszigeteltségben, hivatalos elnevezéssel "buborékban".
A csapatok négy győzelemig tartó párharcokat vívnak egymással.

A rájátszás eredményei, elődöntők:

Keleti főcsoport:
Tampa Bay Lightning-Boston Bruins 3-2, kétszeri hosszabbítás után
A párharc végeredménye: továbbjutott a Lightning 4-1-es összesítéssel.

Nyugati Főcsoport:
Colorado Avalanche-Dallas Stars 6-3
A párharc állása: a Dallas vezet 3-2-re.