Kétszeri hosszabbítás után maradt életben az NBA címvédője

Toronto Raptors v Boston Celtics - Game Six SPORT nba BASKETBALL
LAKE BUENA VISTA, FLORIDA - SEPTEMBER 09: Kyle Lowry #7 of the Toronto Raptors reacts after their win against the Boston Celtics during double overtime in Game Six of the Eastern Conference Second Round during the 2020 NBA Playoffs at The Field House at the ESPN Wide World Of Sports Complex on September 09, 2020 in Lake Buena Vista, Florida. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Mike Ehrmann/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A címvédő Toronto Raptors kétszeri hosszabbítás után legyőzte a Boston Celticset, ezzel 3-3-ra kiegyenlítette a két csapat párharcát az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) Keleti főcsoportjának elődöntőjében.

A kanadai csapat legjobbja a 34 éves Kyle Lowry volt, aki 53 percet töltött a parketten, ezalatt 33 pontot szerzett, köztük a találkozót eldöntő dobás is az ő nevéhez fűződik. A Raptorsban nyerő embernek bizonyult Norman Powell is, aki 23 pontot ért el, a második hosszabbításban pedig 39 másodperccel a vége előtt volt egy kulcsfontosságú, faulttal együtt értékesített dobása, ami után a büntetőt is értékesítette, valamint a legvégén ő biztosította be a sikert két újabb büntetővel.

A Boston története során 33. alkalommal játszik majd mindent eldöntő hetedik mérkőzést a rájátszásban, ezeken a találkozókon 23 győzelem és 9 vereség a mérlege, a túloldalon 3/2-vel áll a Raptors ebben a tekintetben.

Nyugaton a Los Angeles Clippers magabiztos győzelemmel került a továbbjutás küszöbére: a Denver Nuggets ellen megnyert összecsapáson Kawhi Leonard fantasztikus teljesítményt nyújtott, hiszen egyetlen gólpasszra volt karrierje első tripla duplájától (három statisztikai mutatóban is kétszámjegyű eredmény) a rájátszásban. A tavaly még a Torontót bajnoki győzelemre vezető klasszis 30 pontot szerzett, 11 lepattanót szedett le, volt 9 gólpassza, négy labdaszerzése és két blokkja is.

A Clippersnek egyetlen győzelemre van szüksége ahhoz, hogy története során először főcsoportdöntőt játsszon.

A liga 2019/20-as szezonja a floridai Disney World szórakoztatóközpontban fejeződik be zárt kapuk mögött, teljes elszigeteltségben, egy úgynevezett buborékban.
A csapatok négy győzelemig tartó párharcokat vívnak egymással, a finálé legkésőbb október 13-án zárul.

A rájátszás eredményei, elődöntők:
Keleti főcsoport:
Boston Celtics-Toronto Raptors 122-125, kétszeri hosszabbítás után
A párharc állása: 3-3

Nyugati főcsoport:
Denver Nuggets-Los Angeles Clippers 85-96
Az állás: 3-1 a Los Angeles Clippers javára.