Megvan a Chicago Bulls új főedzője

Oklahoma City Thunder v Houston Rockets - Game One GettyImageRank3 SPORT nba BASKETBALL
LAKE BUENA VISTA, FLORIDA - AUGUST 18: Head coach Billy Donovan of the Oklahoma City Thunder looks on from the sideline during the first half in game one of the first round of the NBA Playoffs against the Houston Rockets at The Field House at ESPN Wide World Of Sports Complex on August 18, 2020 in Lake Buena Vista, Florida. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Kim Klement - Pool/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Billy Donovan vezetőedzőként a Chicago Bullsnál folytatja pályafutását az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA).

A chicagói klub kedd este jelentette be, hogy az 55 éves szakember nem hosszabbította meg a szerződését az Oklahoma City Thundernél, melytől öt év után távozik.

Donovan az Oklahomával mind az öt szezonban bejutott a rájátszásba, és az alapszakoszok tekintetében 60,8 százalékos győzelmi mutatóval hagyta maga mögött a Thundert. Az oklahomaiak előtt a Floridai Egyetemen (University of Florida) dolgozott, méghozzá rendkívül sikeresene, hiszen irányításával a Gators kétszer is (2006, 2007) megnyerte az egyetemi bajnokságot (NCAA).

A mostani idényben az Oklahoma a Houston Rocketsszel szemben maradt alul a playoff-ban, míg a Chicago - amely megfiatalított együttest épít - nem is jutott be a rájátszásba, így Jim Boylen vezetőedzőnek augusztusban megköszönték a munkáját.