Vágólapra másolva!
A Miami Heat pénteken 115-100-ra nyert a Milwaukee Bucks ellen, és ezzel már 3-0-ra vezeti a keleti első kiemelt elleni párharcát az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) rájátszásának második körében.

A pénteki mérkőzés legeredményesebb játékosa Jimmy Butler volt, aki 30 ponttal segítette a Miamit. A floridai csapat nagyon eredményes a rájátszásban, a negyeddöntőben 4-0-val "söpörte ki" az Indiana Pacerst, azaz még egyetlen mérkőzést sem veszített el.

A tavalyi szezon legjobbjává választott görög Jannisz Antetokunmpo csak 21 pontig jutott az alapszakaszgyőztes Bucksban, de leszedett 16 lepattanót, adott kilenc gólpasszt és volt két dobásblokkolása is.

Hatalmas bajban Giannis Antetokounmpo csapata Forrás: AFP/2020 Getty Images/Mike Ehrmann

Nyugaton a Houston - amely hétmérkőzéses sorozatban búcsúztatta előzőleg az Oklahoma City Thundert - meglepetésre magabiztosan verte a Los Angeles Lakerst az elődöntős párharc első mérkőzésén.

James Harden 36 pontot dobott, de kiemelkedően játszott Russell Westbrook is, aki 24 ponttal, kilenc lepattanóval és hat gólpasszal segítette csapatát. A kaliforniaiaknál Anthony Davis neve mellé 25 pont és 14 lepattanó került, LeBron James pedig 20 ponttal, nyolc lepattanóval és hét gólpasszal zárt.

A liga 2019/20-as szezonja a floridai Disney World szórakoztatóközpontban fejeződik be zárt kapuk mögött, teljes elszigeteltségben, egy úgynevezett "buborékban".

A csapatok négy győzelemig tartó párharcokat vívnak egymással, a finálé legkésőbb október 13-án zárul.

A rájátszás eredményei, elődöntők:

Keleti főcsoport:
Miami Heat-Milwaukee Bucks 115-100
A párharc állása: 3-0

Nyugati főcsoport:
Los Angeles Lakers-Houston Rockets 97-112
Az állás: 0-1