Ezúttal a Vegas nullázta le a Dallast az NHL nyugati döntőjében

Dallas Stars v Vegas Golden Knights - Game Two SPORT ICE HOCKEY national hockey league
EDMONTON, ALBERTA - SEPTEMBER 08: Paul Stastny #26 of the Vegas Golden Knights celebrates with Nicolas Roy #10 and Max Pacioretty #67 after scoring a goal on Anton Khudobin #35 of the Dallas Stars during the second period in Game Two of the Western Conference Final during the 2020 NHL Stanley Cup Playoffs at Rogers Place on September 08, 2020 in Edmonton, Alberta, Canada. Bruce Bennett/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Vegas Golden Knights kedden 3-0-ra nyert a Dallas Stars ellen, és ezzel két mérkőzést követően kiegyenlítette a két csapat párharcát az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) Nyugati főcsoportjának döntőjében.

A párharc első összecsapását két nappal ezelőtt a Dallas nyerte 1-0-ra, a Vegas elhúzódó gólínsége miatt Pete DeBoer vezetőedző kicsit megkavarta a csatársorokat a második meccsre, valamint visszatért a kapuba Robin Lehner is.

Az első harmadban viszont továbbra is akadozott a gépezet, így DeBoer újabb változtatásokat eszközölt, amelyek a másodikban már meghozták az eredményt. A 25. perc végén Paul Stastny talált be közelről Max Pacioretty átadása után, két és fél perccel később pedig William Karlsson duplázta meg a Golden Knights vezetését egy remek emberelőnyös lövéssel. Aztán öt és fél perccel a játékrész vége előtt Tomas Nosek egy fantasztikus támadás végén háromra növelte az előnyt.

A Dallas a záró periódusra feljebb kapcsolt, de nem tudta bevenni Lehner kapuját, aki mind a 24 dallasi lövést hárította.

A rájátszás eredménye, nyugati főcsoportdöntő:

Vegas Golden Knights-Dallas Stars 3-0
A négy győzelemig tartó páraharc állása: 1-1