A clevelandi tűzoltó visszavonultatta a UFC legendás bajnokát

UFC 241 Cormier v Miocic 2 GettyImageRank2
ANAHEIM, CALIFORNIA - AUGUST 17: Stipe Miocic throws a punch at Daniel Cormier in the second round during their UFC Heavyweight Title Bout at UFC 241 at Honda Center on August 17, 2019 in Anaheim, California. Joe Scarnici/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Stipe Miocic másodszor is legyőzte Daniel Cormier-t az UFC 252 nevet viselő, így megvédte nehézsúlyú világbajnoki címét. A mérkőzést óriási monoklival befejező Cormier pedig bejelentette, hogy nem vállal több mérkőzést az oktagonban. 

A két harcos 25 hónapon belül harmadik alkalommal találkozott egymással. Első összecsapásukat 2018 júliusában az olimpikon birkozó, a félnehézsúly korábbi világbajnoka, Cormier (22-3, 1 NC) nyerte K.O.-val, aki így el is vette a horvát származású, civilben tűzoltóként dolgozó Miocictól (20-3) a nehézsúly vb-övét. 2019 augusztusában már Miocic nyerte ugyancsak kiütéssel, a mindent eldöntő összecsapásukat pedig pontozással (49-46, 49-46 and 48-47) nyerte a címvédő.

Cormier már a második menetben is közel volt a vereséghez, de akkor még megmentette a gongszó, a harmadik menetben pedig egy ütés után a bal szeme annyira bedagadt, hogy elmondása szerint az utolsó két menetben jóformán semmit sem látott vele.

Az eredményhirdetést követően Cormier bejelentette, hogy 41 évesen elég volt számára a bunyóból.

"Csak a címmeccsek érdekelnek, de nem látok rá esélyt, hogy a jövőben övért bunyózhatnék. Úgyhogy itt a vége. Hosszú és nagyszerű menet volt, az utolsó csatámat pedig a nehézsúly bajnoki címéért vívhattam, és szerintem egy egészen jó bunyó volt" – mondta az elmúlt két évben már szakkommentátorként is közmegelégedésre dolgozó Cormier, aki utolsó 11 meccséből egy kivétellel mindig bajnoki övért lépett az oktagonba.

A győztes Miocic biztosan nem fog unatkozni a jövőben: az egyszer már legyőzött Francis Ngannou a gratulációja mellett azonnal bejelentkezett egy visszavágóra, ahogy a félnehézsúly bajnoka, a jelenleg súlycsoportoktól függetlenül a legjobb UFC-harcosnak tartott Jon Jones is jelezte, hogy benézne a nehézsúlyba.