Először kapott ki a Vegas az újrakezdés óta az NHL-ben

Vegas Golden Knights v Chicago Blackhawks - Game Four GettyImageRank2 SPORT ICE HOCKEY national hockey league
EDMONTON, ALBERTA - AUGUST 16: Brayden McNabb #3 of the Vegas Golden Knights defends the net against Kirby Dach #77 of the Chicago Blackhawks in Game Four of the Western Conference First Round during the 2020 NHL Stanley Cup Playoffs at Rogers Place on August 16, 2020 in Edmonton, Alberta, Canada. The Blackhawks defeated the Golden Knights 3-1. Jeff Vinnick/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Vegas Golden Knights vasárnap hat megnyert találkozó után először kapott ki a koronavírus-járvány miatti szünetet követően, miután a Chicago Blackhawks szépíteni tudott a két csapat párharcában az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) rájátszásában.

A Blackhawks sikerének fő letéteményese a kapus Corey Crawford volt, aki 48 védést mutatott be.

A címvédő St. Louis Blues elkerülte, hogy 3-0-s hátrányba kerüljön összesítésben a Vancouver Canucksszal szemben, ehhez hosszabbításban kellett legyűrnie kanadai riválisát. A győztes gólt Brayden Schenn ütötte a ráadás 16. percében. Jake Allen több mint három év után kezdett a kapuban a rájátszásban, a bizalmat pedig 39 védéssel hálálta meg.

A Vegas Golden Knights bírta legtovább veretlenül az NHL-ben az újrakezdés után Forrás: AFP/2020 Getty Images/Jeff Vinnick

A Dallas Stars úgy győzte le hosszabbítás után 5-4-re a Calgary Flamest - és egyenlítette ki a párharcot -, hogy a mesterhármast szerző Joe Pavelski 12 másodperccel a rendes játékidő vége előtt egalizált, a ráadásban pedig Alekszander Radulov talált be.

Az NHL alapszakasza március 12-én szakadt félbe a koronavírus-járvány miatt, a rájátszás augusztus 11-én kezdődött két helyszínen (Torontóban és Edmontonban) zárt kapuk mögött, teljes elszigeteltségben, hivatalos elnevezéssel "buborékban".

A csapatok a megszokott módon négy győzelemig tartó párharcokat vívnak egymással.

Jégkorong, NHL, rájátszás:
Keleti főcsoport, negyeddöntő:
Montreal Canadiens-Philadelphia Flyers 0-1
A párharc állása: 2-1 a Philadelphia javára.
New York Islanders-Washington Capitals 2-1 - hosszabbítás után
Az állás: 3-0 a New York javára.

Nyugati főcsoport negyeddentő:
Chicago Blackhawks-Vegas Golden Knights 3-1
Az állás: 3-1 a Vegas javára.
Calgary Flames-Dallas Stars 4-5 - hosszabbítás után
Az állás: 2-2.
Vancouver Canucks-St. Louis Blues 2-3 - hosszabbítás után
Az állás: 2-1 a Vancouver javára.