Véletlenül, de annál meghatóbban emlékezett meg a Lakers Kobe Bryantről

Los Angeles Lakers v Portland Trail Blazers - Game Four GettyImageRank3 SPORT nba BASKETBALL
LAKE BUENA VISTA, FLORIDA - AUGUST 24: LeBron James #23 of the Los Angeles Lakers walks along the sideline with Kobe Bryant signage in Game Four of the Western Conference First Round against the Portland Trail Blazers during the 2020 NBA Playoffs at AdventHealth Arena at ESPN Wide World Of Sports Complex on August 24, 2020 in Lake Buena Vista, Florida. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Kevin C. Cox/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) rájátszásában a Los Angeles Lakers 135-115-re legyőzte a Portland Trail Blazerst, amivel összesítésben 3-1-re vezet a négy győzelemig tartó párharcban. Kobe Bryant emléknapján a Lakers fekete mezben játszott, de a körülmények úgy adódtak, hogy másképp is tisztelgett a klub a legenda előtt.

A helyi idő szerint augusztus 24-én (8/24, Bryant két mezszáma) este rendezett mérkőzésen a Lakers fekete mezben lépett pályára (utalva ezzel Bryant becenevére, a Fekete Mambára), LeBron James vezetésével pedig végig uralta a találkozót. Már a legelején komoly előnyt épített ki a nyugaton első helyen kiemelt csapat, bő hét percnyi játék után éppen 24-8-ra vezetett. Pont Bryant emléknapján, a legenda születésnapja után egy nappal.

View this post on Instagram

The score is 24-8... on 8-24 . ( : @sportscenter)

A post shared by TSN (@tsn_official) on

A győztes kilétéhez egy pillanatig sem férhetett kétség, a Lakers félidőben 80-51-re vezetett és pihentethette sztárjait. LeBron James így is eljutott 30 pontig és 10 gólpasszig, Anthony Davis 18 perc alatt 18 pontot, 5 lepattanót és 5 asszisztot gyűjtött. A Portland gondjait gyarapítja, hogy legjobb játékosa, Damian Lillard bokasérülést szenvedett, és kérdéses a játéka az ötödik találkozón.

A keleti főcsoportban a Miami Heat 99-87-re legyőzte az Indiana Pacerst, ezzel 4-0-s összesítéssel kisöpörte ellenfelét.

A Lakershez hasonlóan 3-1-re vezet az alapszakaszban legjobb mérleget elérő Milwaukee Bucks, amely a 31 pontos, 15 lepattanós Giannis Antetokounmpo vezetésével 121-106-ra nyert az Orlando Magic ellen.

A liga 2019/20-as szezonja a floridai Disney World szórakoztatóközpontban fejeződik be zárt kapuk mögött, teljes elszigeteltségben, egy úgynevezett "buborékban".
A csapatok négy győzelemig tartó párharcokat vívnak egymással, a finálé legkésőbb október 13-án zárul.

A rájátszás eredményei, negyeddöntők:

Keleti főcsoport:
Orlando Magic-Milwaukee Bucks 106-121
A párharc állása: a Milwaukee vezet 3-1-re

Miami Heat-Indiana Pacers 99-87
A párharc végeredménye: 4-0

Nyugati főcsoport
Oklahoma City Thunder-Houston Rockets 117-114
Az állás: 2-2

Portland Trail Blazers-Los Angeles Lakers 115-135
Az állás: a Los Angeles vezet 3-1-re