Hatalmas meglepetésekkel folytatódott az NBA rájátszása

Portland Trail Blazers v Los Angeles Lakers - Game One GettyImageRank3 SPORT nba BASKETBALL
LAKE BUENA VISTA, FLORIDA - AUGUST 18: LeBron James #23 of the Los Angeles Lakers during the fourth quarter against the Portland Trail Blazers in Game One of the Western Conference First Round during the 2020 NBA Playoffs at AdventHealth Arena at ESPN Wide World Of Sports Complex on August 18, 2020 in Lake Buena Vista, Florida. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Mike Ehrmann/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Hatalmas meglepetésekkel folytatódott kedden az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) rájátszása: az alapszakaszt és a nyugati főcsoportot is megnyerő Los Angeles Lakers, valamint a keleti első kiemelt Milwaukee Bucks is vereséggel kezdte gyengébb ellenfelével szembeni párharcát.

A Lakers a 34 pontos Damian Lillard vezérletével szenvedett 100-93-as vereséget a Portland Trail Blazerstől, melyben CJ McCollum 21, Jusuf Nurkic pedig 16 pontig jutott. Carmelo Anthony 11 ponttal és 10 lepattanóval vette ki a részét a portlandi sikerből. A másik oldalon Anthony Davis 28 pontot és 11 lepattanót szerzett, LeBron James pedig 23 ponttal, 17 lepattanóval és 16 assziszttal zárta a meccset. Utóbbi ezzel az első kosaras lett az NBA történetében, aki egy playoff-meccsen 20 pont, valamint 15-15 lepattanó és assziszt fölé jutott.

Vereséggel kezdte a rájátszást LeBron James és a Los Angeles Lakers Forrás: AFP/2020 Getty Images/Mike Ehrmann

A Milwaukee az Orlando Magictől kapott ki 122-110-re, a meglepetést jelentő győzelemhez Nikola Vucevic 35 ponttal járult hozzá. Az Orlando 16 hárompontosig jutott és 49,4 százalékos hatékonysággal dobott kosárra a meccsen, melyen az alapszakasz legjobbjának titulált védelmével nézett szembe. A Bucksnál az előző szezon legértékesebb játékosának választott görög Jannisz Antetokounmpo 31 pontot és 17 lepattanót szerzett, valamint hét asszisztot adott.

Amióta létezik a kiemeléses rendszer az NBA rájátszásában, azóta

ez volt mindössze a második olyan alkalom, amikor mindkét első kiemelt elbukta az első mérkőzését.

Korábban ez csak a 2002/2003-as idényben fordult elő, akkor a Detroit Pistons és a San Antonio Spurs is veszített az első playoff-összecsapásán, aztán mindkét együttes továbbjutott a párharcából, sőt, a Spurs végül a bajnoki címet is elhódította.

A liga 2019/20-as szezonja a floridai Disney World szórakoztatóközpontban fejeződik be zárt kapuk mögött, teljes elszigeteltségben, egy úgynevezett "buborékban".
A csapatok négy győzelemig tartó párharcokat vívnak egymással, a finálé legkésőbb október 13-án zárul.

Kosárlabda, NBA, rájátszás:
Negyeddöntők, első mérkőzések:
Keleti főcsoport
Orlando Magic-Milwaukee Bucks 122-110
Miami Heat-Indiana Pacers 113-101
Nyugati főcsoport:
Houston Rockets-Oklahoma City Thunder 123-108
Portland Trail Blazers-Los Angeles Lakers 100-93