Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Luka Doncic NBA-rekorddal kezdte a rájátszást

Basketball: NBA - Regular season: Detroit v Dallas Horizontal
Dallas Mavericks' Slovenian point guard Luka Doncic controls the ball, during their NBA Global Games match against the Detroit pistons at the Mexico City Arena, on December 12, 2019, in Mexico City. (Photo by PEDRO PARDO / AFP)
Vágólapra másolva!
A Denver Nuggets hosszabbításban nyert a Utah Jazz ellen az NBA rájátszásának első találkozóján, a Dallas Doncic remeklése ellenére is kikapott.

A denveriek sikeréből Jamal Murray 36, a szerb Nikola Jokic pedig 29 ponttal vette ki a részét, míg a túloldalon ezúttal hiába brillírozott az 57 (!) pontos Donovan Mitchell. A Jazz ásza playoff-klubrekordot döntött, emellett a harmadik legtöbb rájátszásos pontot dobta az NBA történetében.

A Los Angeles Clippers főként a tavalyi döntő legjobbjává választott Kawhi Leonard 29 pontja és 12 lepattanója révén verte meg a Dallast. A Mavericks öt ponttal vezetett a harmadik negyedben, amikor a lett Kristaps Porzingis dulakodásért megkapta második technikai hibáját is, és kiállították.objektum

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Porzingis was ejected after things got heated between the Mavs and Clippers.

House of Highlights (@houseofhighlights) által megosztott bejegyzés,

A texasiak másik európai húzóembere, a szlovén Luka Doncic 42 pontot szerzett, az NBA-ben még senki sem dobott ennyit első playoff-mérkőzésén.

A címvédő Toronto rájátszásos klubrekordot érő 134 pontot szórt a Brooklynnak úgy, hogy a második szakaszban már 33 ponttal is vezetett.

A bostoni Jayson Tatum 32 ponttal járult hozzá csapata diadalához a Philadelphia ellen, a Celtics 34-22-re nyerte az utolsó játékrészt.

A liga 2019/20-as szezonja a floridai Disney World szórakoztatóközpontban fejeződik be zárt kapuk mögött, teljes elszigeteltségben, egy úgynevezett "buborékban".

A csapatok a playoffban négy győzelemig tartó párharcokat vívnak egymással, a finálé legkésőbb október 13-án zárul.

Eredmények:
Keleti főcsoport:
Toronto Raptors-Brooklyn Nets 134-110
Boston Celtics-Philadelphia 76ers 109-101

Nyugati főcsoport:
Denver Nuggets-Utah Jazz 135-125, hosszabbítás után
Los Angeles Clippers-Dallas Mavericks 118-110

Mindent egy helyen az Eb-ről