Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Luka Doncic szenzációs, dudaszóban dobott triplájával egyenlített a Dallas - videó

Luka Doncic Dallas Mavericks
LAKE BUENA VISTA, FLORIDA - AUGUST 23: Luka Doncic #77 of the Dallas Mavericks hits a game winning three point basket against Reggie Jackson #1 of the LA Clippers during overtime in Game Four of the Western Conference First Round during the 2020 NBA Playoffs at AdventHealth Arena at ESPN Wide World Of Sports Complex on August 23, 2020 in Lake Buena Vista, Florida. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Kevin C. Cox/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A címvédő Toronto Raptors és a Boston Celtics is hibátlan teljesítménnyel jutott tovább vasárnap az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) rájátszásának első fordulójából.

A kanadai együttes 25 éves fennállása során először tudott vesztes mérkőzés nélkül párharcot nyerni, és most úgy ért el 150 pontot, hogy a cserék hoztak össze együttesen 100-at, ami ligacsúcsnak számít. A címvédő a szintén söpréssel továbblépett Bostonnal találkozik.

Luka Doncic fantasztikusan játszott a Clippers elleni negyedik mérkőzésen. A Dallas Mavericks 21 éves kosarasa 45 pontot dobott és sorozatban második pályára lépésén ért el tripla duplát a hosszabbításba torkolló összecsapáson. Ha ez nem lett volna elég, a győztes kosarat is ő szerezte egy hárompontossal a dudaszó pillanatában.

A másik nyugati találkozón olyan történt, ami még soha sem az NBA-ben: két egymás ellen játszó játékos is elérte az 50 pontos határt. A Utah Jazzt erősítő Donovan Mitchell 51, míg riválisa, a denveri Jamal Murray 50 pontot termelt. Ezen kívül Mitchell a liga harmadik játékosa lett, aki kétszer is félszáz pontig jutott egy párharcban. Előtte csak Michael Jordan (1988-ban a Cleveland ellen) és Allen Iverson (2001-ben a Toronto ellen) volt erre képes.

A liga 2019/20-as szezonja a floridai Disney World szórakoztatóközpontban fejeződik be zárt kapuk mögött, teljes elszigeteltségben, egy úgynevezett "buborékban".

A csapatok négy győzelemig tartó párharcokat vívnak egymással, a finálé legkésőbb október 13-án zárul.

A rájátszás eredményei, negyeddöntők:
Keleti főcsoport:
Brooklyn Nets-Toronto Raptors 122-150
A párharc végeredménye: 0-4

Philadelphia 76ers-Boston Celtics 106-110
A végeredmény: 0-4

Nyugati főcsoport:
Utah Jazz-Denver Nuggets 129-127
Az állás: a Utah vezet 3-1-re

Dallas Mavericks-Los Angeles Clippers 135-133, hosszabbítás után
Az állás: 2-2

Mindent egy helyen az Eb-ről