Megőrizte veretlenségét az NBA-rájátszásért küzdő Phoenix Suns

Phoenix Suns v Miami Heat GettyImageRank2 SPORT nba BASKETBALL
LAKE BUENA VISTA, FLORIDA - AUGUST 08: Devin Booker #1 of the Phoenix Suns drives to the basket past Andre Iguodala #28 of the Miami Heat during the second half of an NBA game at Visa Athletic Center at ESPN Wide World Of Sports Complex on August 8, 2020 in Lake Buena Vista, Florida. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Ashley Landis - Pool/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Egymást követő ötödik győzelmét szerezte meg szombaton a rájátszásba kerülésért küzdő Phoenix Suns, amely továbbra is az egyetlen veretlen csapat az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) újraindulását követően.

A Phoenix főként a 35 pontos Devin Bookernek köszönheti újabb sikerét, aki ugyanakkor hét triplakísérletéből egyszer sem talált a gyűrűbe. A Sunsnak utoljára 2014-ben volt ötös győzelmi sorozata, és három mérkőzéssel az alapszakasz vége előtt még mindig megvan az esélye, hogy bejusson a rájátszásba. A jelenleg nyolcadik Memphis két, míg a kilencedik Portland egy győzelemmel van előttük.

A Dallas szlovén sztárja, Luka Doncic 36 ponttal, karriercsúcsot jelentő 19 gólpasszal és 14 lepattanóval, azaz újabb tripla-duplát elérve vezette diadalra csapatát a ligaelső Milwaukee ellen. A szlovén irányítónak ez volt a 17. tripla-duplája, amivel jelenleg ligaelső – ilyenre nála fiatalabban még soha senki nem volt képes.

A Mavericks a rendes játékidő végén és a hosszabbítás elején sorozatban 16 pontot dobott. A Bucks ásza, az előző szezon legjobbjává választott görög Giannis Antetokounmpo 34 ponttal és 13 lepattanóval zárt.

Az Indiana elsősorban T.J. Warren 39 pontjával gyűrte le a nyugati éllovas Los Angeles Lakerst, amelyben LeBron James 31 pontig jutott. A nyolc nap múlva rajtoló rájátszásig már tartalékoló kaliforniaiaknál csak ő ért el kétszámjegyű teljesítményt.

A Denver kétszeri hosszabbítás után verte meg a Utah-t, főként a szerb Nikola Jokic 30 pontjával. A Jazzben a 35 pontos Donovan Mitchell 28 pontot az utolsó negyedben és a ráadásokban szerzett.

A liga 2019/20-as szezonja a floridai Disney World szórakoztatóközpontban fejeződik be, ahol a szünet előtt a rájátszásba már bejutó vagy oda eséllyel pályázó 22 csapat zárt kapuk mögött, teljes elszigeteltségben, egy úgynevezett "buborékban" vívja meg a végjáték mérkőzéseit. Minden csapat nyolc mérkőzést játszik az alapszakaszból, majd augusztus 17-én indul a rájátszás, a finálé pedig legkésőbb október 13-án zárul.

Eredmények:
Portland Trail Blazers-Los Angeles Clippers 117-122
Denver Nuggets-Utah Jazz 134-132 - kétszeri hosszabbítás után
Indiana Pacers-Los Angeles Lakers 116-111
Miami Heat-Phoenix Suns 112-119
Dallas Mavericks-Milwaukee Bucks 136-132 - hosszabbítás után