Nagy verést kapott és kiesett a rájátszásból a Stanley-kupa címvédője

St Louis Blues v Vancouver Canucks - Game Six GettyImageRank2 SPORT ICE HOCKEY national hockey league
EDMONTON, ALBERTA - AUGUST 21: The St. Louis Blues and the Vancouver Canucks shake hands following their Game Six of the Western Conference First Round during the 2020 NHL Stanley Cup Playoffs at Rogers Place on August 21, 2020 in Edmonton, Alberta, Canada. The Canucks defeated the Blues 6-2 to win the Round One playoff series 4-2. Jeff Vinnick/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Vancouver Canucks pénteken 6-2-re nyert a címvédő St. Louis Blues ellen és ezzel 4-2-es összesítéssel kiejtette a tavalyi bajnokot az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) rájátszásából.

A Canadiens legjobb támadója, Brendan Gallagher elvesztése után kvázi esélytelen volt a Flyersszel szemben, amit utóbbiak ki is használtak: Ivan Provoros góljával már a 28. másodpercben megszerezték a vezetést, a hatadok perc közepén pedig már két gól volt az előnyük, amiből egyet meg is őriztek a lefújásig, és végül 3-2-re nyertek. Kevin Suzuki hiába lőtt gólt a kanadaiak részéről, a 31 védést bemutató Carter Hart kiegyenlíteni őket.

Nyugatotn a Stanley-kupa címvédője, a St. Louis Blues az "életben maradásért" indult harcba, de a Vancouver Canucks esélyt sem adott nekik. A kanadai csapat a második harmadban hat perc alatt három gólt ütött, és 40 perc után már 4-0-ra vezetett, innen pedig nem volt visszaút a Blues számára.

A rájátszás eredményei, negyeddöntők:

Keleti főcsoport:
Montreal Canadiens-Philadelphia Flyers 2-3
A párharcot a Philadelphia nyerte 4-2-re

Nyugati Főcsoport:
Vancouver Canucks-St. Louis Blues 6-2
A párharcot a Vancouver nyerte 4-2-re

Az NHL alapszakasza március 12-én szakadt félbe a koronavírus-járvány miatt, a rájátszás augusztus 11-én kezdődött két helyszínen (Torontóban és Edmontonban) zárt kapuk mögött, teljes elszigeteltségben, hivatalos elnevezéssel "buborékban".
A csapatok négy győzelemig tartó párharcokat vívnak egymással.