Az NHL-ben egymeccses eltiltás járt ezért a brutális K.O.-ért - videó

Montreal Canadiens v Philadelphia Flyers - Game Five GettyImageRank1 SPORT ICE HOCKEY national hockey league bestof topix
TORONTO, ONTARIO - AUGUST 19: Brendan Gallagher #11 of the Montreal Canadiens complains to referee Kyle Rehman #10 as he bleeds from the mouth for the lack of a penalty call against the Philadelphia Flyers during the third period in Game Five of the Eastern Conference First Round during the 2020 NHL Stanley Cup Playoffs at Scotiabank Arena on August 19, 2020 in Toronto, Ontario. Elsa/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Sokakat meglepett, hogy az észak-amerikai porfi jégkorongliga (NHL) csupán egy mérkőzésre tiltotta el a Philadelphia Flyers védőjét, Matt Niskanent azok után, hogy lezárta a montreali Brendan Gallagher idényét.

A Canadians 5-3-ra nyerte a két csapat ötödik mérkőzését az NHL torontói buborékjában rendezett rájátszásban, azonban a kanadaiak öröme nem lehetett felhőtlen, hiszen elveszítették a legjobb góllövőjüket, Brendan Gallaghert. Mégpedig azért, mert a Flyers védője, szó szerint kiütötte a botjával egy korongért zajló összecsapásban:

Az NHL játékosok biztonságáért felelős testülete szerint Niskanen valóban szabálytalanul érkezett oldalról, de nem Gallagher fejét kereste az ütközésnél.

Ami tény: Gallaghernek eltört az állcsontja, meg kell műteni, amit azt jelenti, hogy el kellett hagynia a buborékot, ahová leghamarabb két hét múlva, négy negatív koronavírusteszttel a kezében térhetett volna vissza. A feltételes módot az indokolja, hogy a Flyers szombatra virradóra 3-2-re győzött a két csapat hatodik meccsén, amivel 4-2-re megnyerte a párharcot.