Vágólapra másolva!
Andrew Shaw, az észak-amerikai profi hokiligában (NHL) szereplő Chicago Blackhawks csatára bejelentette, hogy nem csatlakozik csapatához és kihagyja a bajnokság folytatását.

Az NHL-t március 12-én függesztették fel a koronavírus-járvány miatt, jelenleg pedig úgy tűnik, hogy augusztus 1-jén folytatódhat, a keleti csapatok Torontóban, a nyugatiak Edmontonban csapnak össze.

A liga bejelentette, hogy akárki elzárkózhat a játéktól, mert senki sem kötelezhető arra, hogy kockáztassa saját és/vagy családja egészségét. A visszalépők névsorát a Chicago keményfiúja, Andrew Shaw bővítette most, aki továbbra sem épült fel teljesen agyrázkódásából, és ezt az időt (meg azt, ami a 2020-21-es idényig hátra van) szeretné gyúgyulásra használni.

Andrew Shaw (jobbra) a bunyótól sem szokott megriadni Forrás: AFP/2019 Getty Images/Jonathan Daniel

A 28 éves Shaw 2011 óta erősíti a Blackhawkst, amellyel 2013-ban és 2015-ben is bajnoki címet szerzett. 2016-ban az együttes a Montreal Canadienshez cserélte, ahonnan 2019-ben került vissza korábbi sikerei színhelyére. Ebben az idényben mindössze 26-szor tudott jégre lépni, ezeken a találkozókön három gólt és hét gólpasszt jegyzett.