Bocsánatot kért ellenfelétől a ketrecharcos, miközben a fejét verte - videó

UFC Fight Night Smith v Teixeira GettyImageRank2
JACKSONVILLE, FLORIDA - MAY 13: Glover Teixeira (R) of Brazil fights Anthony Smith (L) of the United States in their Light Heavyweight bout during UFC Fight Night at VyStar Veterans Memorial Arena on May 13, 2020 in Jacksonville, Florida. Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A brazil Glover Teixeira technikai K.O.-val győzte le az amerikai Anthony Smitht a vezető ketrecharcos-szervezet, a UFC Jacksonville-ben rendezett szerdai gáláján. A meccset egy nem mindennapi jelenet is színesítette. 

A főmérkőzést kapta a két félnehézsúlyú harcos, akik közül a 31 éves Smithnek is komoly mérlege van (33 győzelem, 15 vereség), azonban a 40 éves brazil a nagyobb név (neki 31-7 a mérlege), aki már a súlycsoport világbajnoki övéért is verekedhetett, igaz akkor, 2014-ben egyhangú pontozással kikapott a sportág egyik legnagyobb zsenijétől, Jon Jonestól.

Most viszont nagy formában volt, és óriási verést osztott ki az "Oroszlánszívű" becenévre alaposan rászolgáló Smithnek, aki 200-nál is több ütést nyelt be a braziltól, mielőtt a bíró az ötödik menetben leállította volna a küzdelmet.

Az egyik földrevitel alkalmával a brazil nem mulasztotta el őszinte sajnálatát kifejezni az amerikai felé a történtek miatt. Ez a ritka párbeszéd zajlott le kettejük között:

Teixeira: "Bocs, Anthony. Ez a meló része."
Smith: "Hogy mi van?"
Teixeira: "Mondom, bocs, ez a meló része."
Smith: "Ja, persze. Az."

Senki nem mondhatja, hogy Anthony Smith könnyen feladta a harcot:

Majd ezt követően a brazil tovább püfölte az amerikait, mígnem vége lett a mérkőzésnek. Az ESPN szakírója, Ariel Helwani szerint a két harcos barátsága egy 2018 februárjában a brazíliai Belémben rendezett gálára vezethető vissza, amikor a repülőtéren tanácstalanul toporgó Smitht Teixeira vette a szárnyai alá, és kísérte a városban a hétvége során.