Egyre közelebb az NBA első női vezetőedzőjének kinevezése

San Antonio Spurs v Phoenix Suns GettyImageRank3 SPORT BASKETBALL NBA
PHOENIX, AZ - NOVEMBER 14: Assistant coach Becky Hammon of the San Antonio Spurs during the NBA game against the Phoenix Suns at Talking Stick Resort Arena on November 14, 2018 in Phoenix, Arizona. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Christian Petersen/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Becky Hammon személyében egy korábbi orosz válogatott játékos lehet az első női vezetőedző az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA).

A New York Post értesülése szerint a kiváló kosarasból lett szakember a New York Knicks élére kerülhet. A kétszeres bajnokcsapat, amelyik az elmúlt évtizedekben mindig a liga meghatározó csapata volt az utóbbi években csak vegetál, a rájátszásba is 2013-ban jártak legutóbb.

Hammon az amerikai női bajnokságban (WNBA) a New York mellett a Tennessee, a Colorado és a San Antonio csapataiban szerepelt, majd légiósként többek között az orosz CSZKA Moszkvában a spanyol Valenciában játszott. 2008-ban, miután az amerikai mellé felvette az orosz állampolgárságot is, olimpiai bronzérmet szerzett az orosz válogatott színeiben, 2009-ben pedig Európa-bajnoki ezüstöt vehetett át.

A 43 esztendős Hammon 2014 óta dolgozik a NBA-s San Antonio Spurs szakmai stábjában, a vezetőedző Gregg Popovich segítőjeként. E minőségben is ő az első nő az észak-amerikai férfi ligában.