Az NHL-játékosok olimpiai szerepléséről tárgyaltak

Toronto Maple Leafs v Washington Capitals GettyImageRank3 SPORT ICE HOCKEY national hockey league hockey nhl no people
WASHINGTON, DC - OCTOBER 16: A detailed view of the NHL logo on the back of the goal netting before the game between the Washington Capitals and the Toronto Maple Leafs at Capital One Arena on October 16, 2019 in Washington, DC. Scott Taetsch/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Pozitívnak minősítették, bár konkrét eredményt még nem hozott az a találkozó, amelyet az észak-amerikai profiliga (NHL) jégkorongozóinak a 2022-es pekingi olimpián való részvételéről folytattak a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és az NHL képviselői.

A NOB sajtószolgálatának beszámolója szerint a közelmúltban lezajlott tanácskozáson jelen voltak a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) képviselői is. Az NHL bajnokságát első alkalommal 1998-ban szakították félbe azért, hogy a profik hazájuk válogatottjának rendelkezésére állhassanak a naganói olimpián. Hasonló volt a gyakorlat a folytatásban is egészen 2018-ig, amikor is a felek nem jutottak dűlőre, s az az évi phjongcshangi téli játékokon már nem léptek jégre NHL-játékosok. Az elmúlt években az NHL tartott felkészülési mérkőzéseket Kínában a piacnyitás szándékával, idén a koronavírus-járvány miatt azonban nem lesz ilyen túra.