Sztárirányítót szerződtetett a Dallas Cowboys

Cleveland Browns v Cincinnati Bengals GettyImageRank2 SPORT nfl AMERICAN FOOTBALL
CINCINNATI, OHIO - DECEMBER 29: Andy Dalton #14 of the Cincinnati Bengals throws the ball during the game against the Cleveland Browns at Paul Brown Stadium on December 29, 2019 in Cincinnati, Ohio. Andy Lyons/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Egyéves szerződést írt alá az észak-amerikai profi amerikaifoci-ligában (NFL) szereplő Dallas Cowboys csapatával az irányító Andy Dalton.

A 32 éves Dalton, akit 2011-ben a draft második körében választott ki a Cincinnati Bengals csütörtökön bontott szerződést eddigi egyetlen csaptával, helyi idő szerint szombaton délután pedig már alá is írta új szerződését a Dallas Cowboysszal.

Az ESPN információi szerint Dalton mindössze 3 millió dollár garantált fizetésre számíthat, ami viszont a bónuszokkal akár hétmillió is lehet a szezon végére.

Az amerikai sprotlap felhívja a figyelmet, hogy Dalton szinte biztosan kezdő lehetett volna akár a Jacksonville Jaguarsnál, akár a New England Patriotsnál, míg a Cowboysnál erre aligha lesz módja Dak Prescott mellett. Dalton azonban már eddig is Dallasban élt, a texasi Fort Worth-ben járt egyetemre, a TCU-ra, és fontosabb volt számára, hogy ne kelljen költöztetnie a családját, mint az, hogy mennyit lesz a pályán.

Dalton nem töltött rossz időszakot Cincinnatiban, ahonnan 70 győzelem mellett ugyan 61 vereséggel búcsúzik, viszont az első öt szezonjában mindig rájátszásba juttatta a Bengalst, igaz, meccset már nem tudtak nyerni a play-offban. 204 én touchdown-átadásával és 31 594 passzol yardjával is ő tartja a franchise-rekordot, viszont az előző idény pocsék, 0-8-as kezdése után már nem tudott visszakerülni a kezdőcsapatba. Az elsőként választó Bengals a márciusi drafton ráadásul lecsapott az egyetemi liga (NCAA) legjobb irányítójára, Joe Burrows-ra, ezzel Dalton sorsa is eldőlt.