Miamiban nézők előtt rendeznék meg az NFL-mérkőzéseket

Cincinnati Bengals v Miami Dolphins GettyImageRank1 SPORT nfl AMERICAN FOOTBALL bestof topix
MIAMI, FLORIDA - DECEMBER 22: Mike Gesicki #88 of the Miami Dolphins celebrates with DeVante Parker #11 after a touchdown against the Cincinnati Bengals during the second quarter at Hard Rock Stadium on December 22, 2019 in Miami, Florida. Michael Reaves/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A profi amerikaifoci-ligában (NFL) szereplő Miami Dolphins vezetősége nem szeretné, ha a koronavírus-járvány miatt üres lelátók előtt kellene lejátszaniuk a hazai mérkőzéseiket. Már a terv is megvan, hogy lehetnének nézők a stadionban.

Az NFL vezetősége kedden nyilvánosságra hozta a 2020-as idény legfontosabb dátumait, valamint felvázolták a szezon lebonyolítására kidolgozott terveket, melyek között szerepel az is, hogy a koronavírus-járvány miatt esetleg zárt kapuk mögött rendezik meg a mérkőzéseket.

Ez az, amit nagyon nem szeretne egyik csapat sem, hiszen ebben az esetben elesnek a meccsnapi bevételektől, ami a liga legkisebb stadionjaiban is mintegy 60 ezer jegyet váltó és a létesítményben fogyasztó szurkolót jelent. Éppen ezért a Miami Dolphins vezetősége már ki is dolgozott egy alternatív forgatókönyvet, hogy minimalizálják a veszteségeket.

15 ezer néző is sokkal jobb, mint az üres stadion Forrás: AFP/2019 Getty Images/Michael Reaves

Elképzeléseik szerint a 65 ezres Hard Rock Stadiumba meccsnapokon (ez a alapszakaszban nyolc mérkőzést jelent) 15 ezer szurkolót engednének be. A stadion kapuinak felét nyitnák ki, amelyek előtt a szurkolóknak az előírt távolságban, azaz két méterre kellene állniuk egymástól, amíg a beléptetésre várnak. Hogy megkönnyítsék a bejutást – a múzeumokhoz hasonlóan – előre foglalhatnak időpontot, amikor a kapukhoz érnek, így elkerülhető lenne a hosszú sorban állás.

A büféknél sem kell sorban állni, csak le kell adni a rendelést, és, mikor elkészült értesítés megy a vevő telefonjára, aki átveheti a finomságokat.

A Dolphins eközben gőzerővel dolgozik rajta, hogy a világ első sportszervezete legyen, amelyik megkapja a fertőzések szempontjából legnagyobb biztonságot jelentő STAR minősítést egy nemzetközi szervezettől.